NIEUWSArcam

Arcam introduceert A70


Redactie HiFi.nl | 10 november 2006 | Arcam

(ingezonden mededeling)

Importeur Audiac is zeer verheugd u de nieuwe Arcam Diva A70 geïntegreerde versterker te kunnen voorstellen. De A70 herbergt alle knowhow en ervaring die werd vergaard bij de ontwikkeling van de A90, inclusief een uniek ‘current feedback’ circuit dat zorgt voor een indrukwekkende detaillering en dieper ‘inzicht’ in de muziek.

De elektronica in de A70 is ondergebracht op een dubbelzijdig bezette fiberglas printplaat met zware koper ‘voeding- en signaalrails’ en waar nodig SMD toepassingen. De uiterst nauwkeurige, elektronische volumeregeling is samen met een aantal andere essentiële circuits, voorzien van sorbothane demping die voor een hoorbaar beter, muzikaal resultaat zorgen.

Door het toepassen van een elektronische volumeregeling wordt voorkomen dat de delicate audio signalen beïnvloed worden door mechanische componenten zoals schakelaars en potentiometers. Hoewel veel kostbaarder garandeert het toepassen van een dergelijk circuit een veel betere weergave kwaliteit omdat korte signaalwegen en veel betere betrouwbaarheid geboden worden. Het is voor het eerst dat Arcam voor deze benadering kiest bij de ontwikkeling van een versterker in dit segment.

Het slanke uiterlijk van de A70 is bedrieglijk omdat het compacte design garant staat voor hoogwaardige prestaties. Een grote ringkern transformator met gescheiden voedingen voor het linker- en rechterkanaal zorgen ervoor dat de A70 welhaast iedere belasting aankan zodat de meeste luidsprekers een ideale partner vinden met dit nieuwe ontwerp. Het continu uitgangsvermogen bedraagt 50 Watt per kanaal aan 8 Ohm.

Bovendien doen ook de revolutionaire ‘Stealth Mat’ technieken hun intrede in deze geïntegreerde versterker. Normaliter zijn deze technieken voorbehouden aan de prestigieuze FMJ lijn maar omdat Arcam het onderste uit de kan wilde halen bij de nieuwe A70 vinden deze ‘Mask of Silence’ technieken ook hier hun toepassing. De vergulde RCA - en speakeraansluitingen completeren het kwaliteitsbeeld.

Prijs en verkrijgbaarheid:
De Diva A70 is nu leverbaar en de adviesprijs is 899 euro.

EDITORS' CHOICE