NIEUWS

Shows bij jarig Mijn Hifi

Redactie HiFi.nl | 08 november 2006

(ingezonden mededeling)

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan organiseert Mijn Hifi te Nijmegen drie fantastische shows.

De drie volgende shows gaan plaatsvinden:

7, 8 en 9 december a.s. een super surroundshow met een luidsprekerbezetting geheel van Dynaudio, front de Confidence C4, rear de Confidence C2, de Confidence center en twee actieve subs type Sub 500. De electronica zal geheel worden ingevuld door Mark Levinson, de nieuwe mediaplayer No.51, de mediaconsole No.40 , de drie kanaals eindversterker No.433 en de twee kanaals eindversterker No.431.
Bovendien zal het beeld verzorgd worden door de nieuwste Sony VPL-VW 50 full HD Home Cinema projector. Die zal het beeld van de in HD opgenomen DVD van Jean Michel Jarre live in China (tevens de eerste THX gecertificeerde concertopname!) doen schitteren als nog niet eerder vertoond! Wij zullen dit concert in zijn geheel afspelen.
Het tweede concert dat we in zijn geheel zullen vertonen is dat van de Buzz Bros Band, de viermansformatie van de twee broers Busstra, Marnix en Berthil, getiteld The Same New Story. Deze door Turtle Records geproduceerde DVD is in zowel uitmuntende beeldkwaliteit, alsook in uitmuntende geluidskwaliteit in DTS 96/24 opgenomen. Genieten dus!


Ayre MX-R - foto: Jiri Buller/HiFi.nl

14, 15 en 16 december a.s. een super stereoluistermanifestatie met de laatste versie van de reeds lang in productie zijnde Wilson Audio Watt Puppy, mk8. De elektronica die hier zal worden aangewend is die van Ayre. De muti CD speler C-5xe zal zijn kunsten vertonen via de voorversterker K-1xe en gloednieuwe eindversterker monoblokken MX-R. Alle apparatuur van Ayre scoort in de welbekende Editor’s Choices en Recommended Components altijd bijzonder hoog, zeker gezien hun prijs!
Met de luistershows zullen we ook in dit geval anders te werk gaan dan anders. I.p.v. tig stukjes muziek van evenzoveel CD’s af te spelen, zullen we ons beperken tot drie fijne stukken muziek, klassiek, jazz en populair. Zo krijgt men als luisteraar beter de kans om zich rustig in het muziekstuk in te leven, wederom: genieten dus!

21 en 22 december a.s. een luisterevenement met de top van Martin Logan, de Summit. Deze hybride luidspreker is de tot nu toe best geslaagde combinatie van een electrostatisch midden-hoogweergever en een dynamische laagweergever. De snelheid van de twee superstijve, superlichte woofers blijft nauwelijks achter bij die van de elektrostaat!
De afmetingen van de Summit zijn voor de geleverde prestaties klein te noemen, hetgeen mede wordt bewerkstelligd door de ruimere perforatiegaten van de X-stat statoren. Hierdoor is het afstralend oppervlak aanzienlijk vergroot. De vormgeving van deze luidspreker is wederom fantstisch, zeker gezien het (oppervlakte)formaat dat een electrostaat nu eenmaal noodgedwongen heeft.
Ok de hier ten gehore gebrachte muziek zal weer min of meer in concertvorm geschieden, dus muziekstukken minder in aantal, maar meer in tijdsduur!
Mijn Hifi nodigt u bij deze van harte uit om een of meedere van deze concerten bij te wonen.

De data en tijden op een rijtje:

The Great Confidence Show: 

donderdag 7 december en vrijdag 8 december
14:00 uur  Jarre in China
16:00 uur  Buzz Bros Band
19:30 uur  Jarre in China

alleen donderdag 8 dec. 
21:00 uur  Buzz Bros Band

Zaterdag 9 december
13:00 uur  Jarre in China
15:00 uur  Buzz Bros Band


The Watt Puppy Show:

donderdag 14 december
elk heel uur van 14:00 tot 17:00 / 19:30 uur en 21:00 uur

vrijdag 15 december
elk heel uur van 14:00 tot 17:00 en 19:30 uur

Zaterdag 16 december
elk heel uur van 13:00 tot 16:00


The Summit show:

donderdag 21 december 
elk heel uur van 14:00 tot 17:00 / 19:30 uur en 21:00 uur

Vrijdag 22 december
elk heel uur van 14:00 tot 17:00 en 19:30 uur


Voor de concerten ’s-avonds gaarne telefonisch of per mail reserveren!


EDITORS' CHOICE