Mimetism bij Dynamic Solutions

Redactie HiFi.nl | 04 november 2006 | Mimetism Audio

(ingezonden mededeling)

Het is 2004 wanneer William Andrea (Frankrijk) en Yvan Coderery (Zwiterserland) besluiten om hun krachten te bundelen om te komen tot een nieuw kwaliteitsniveau. Een standaardnorm die de luisteraar in staat moet stellen om muziek te beleven met daadwerkelijke verfijning en zeggingskracht. Aspecten die zo kenmerkend zijn voor echte, levende muziek en bijna altijd ontbreken bij reproductieweergave.

Door hun baanbrekende werk en grote betrokkenheid die zij bij diverse merken en ontwerpen aan de dag legden, hebben zij een duidelijke basis weten te leggen voor wat vandaag de dag hun eigen merk Mimetism Audio is geworden. Door de gezamenlijke kennis te verenigen is een welhaast ideale vorm van muziekreproductie ontstaan. Zonder ook maar één enkel aspect naar voren te trekken of muzikale stromingen uit zijn verband te trekken.

Mimetism Audio heeft ten tijde van dit schrijven één geïntegreerde versterker (15.1) en één CD-speler (20.1) in het programma terwijl op korte termijn een voor- en eindversterker aan het programma zullen worden toegevoegd. De vormgeving van alle producten kenmerkt zich door een prachtig strakke belijning met langgerekte vormen en een zeer hoge afwerkingsgraad. Basismaterialen zijn geborsteld blank alumium en roestvrij staal gecombineerd met een geraffineerd oplichtend blauwe display. Dit raffinement ontstaat vooral door de combinatie van het zeer geringe aantal bedieningsorganen en toch een hoge functionaliteit waarbij zowat alles wat maar nuttig is, op slimme elektronische wijze instelbaar blijkt te zijn. Hierdoor wordt niet alleen het bedieningscomfort verhoogd maar zeker ook de geluidskwaliteit! De bediening is zo intuïtief dat het apparaat door iedereen gemakkelijk bediend zal kunnen worden. Een kwestie van aansluiten en genieten.

Wanneer we kijken naar het huidige gamma dan blijkt middels de Mimetism 15.1 geïntegreerde versterker, dit merk meteen al geheel eigen wegen in te slaan. Met zijn volledig gebalanceerde opbouw, een vermogen van 2 x 180 Watt en een transformator van maarliefst 1000 VA, zal deze versterker niet snel in ademnood komen. Ook de eerste luisterproeven tonen inderdaad een extreme stabiliteit aan. De volumeregeling, instelbare in- en uitgangen, balansregelaar en overige aanpassingen vinden allen in het digitale domein plaats. Hierdoor zijn fase- en tijdgedrag optimaal onder controle en is een zeer nauwkeurige gelijkloop van het volumeniveau bereikt. Maar vooral waar het echt gaat, het weergeven van muziek, is deze versterker ontzettend adequaat in het volgen van het originele signaal. Hierdoor blijft voor deze prijsklasse ongekend veel detailrijkdom, emotie en beleving bewaard en tijdens het luisteren zult u nagenoeg geen eigen klankkarakter kunnen waarnemen.

De Mimetism 20.1 CD-speler is niet alleen de nieuwste maar ook direct de nieuwe referentie Cd-speler van Mimetism Audio. De speler heeft buiten de merktypische erg solide uitstraling en uitvoering, natuurlijk specifieke eigenschappen die kenmerkend zijn voor het merk Mimetism Audio. Hier gelukkig geen multispeler die allerlei formaten redelijk kan weergeven en geen één echt goed, maar een speler waarbij alle vergaarde kennis is aangewend om vooral muzikaliteit en realiteit te waarborgen. Mede gezien de filosofie van Mimetism Audio en de jarenlange ervaring van het ontwerpteam is het een zeer goede CD-speler geworden. Eén die (veel) meer van de muzikale inhoud in takt laat dan vele anderen.

De belangrijkste kenmerken van deze fantastische speler zijn een zeer ruim gedimensioneerde zeer stabiele voeding, die op een uiterst nauwkeurige manier zijn stroom aflevert bij de “klok” en o.a. de “DA-omzetter”, het muzikale hart van alle CD-spelers. Ook is er speciale aandacht besteed aan het reduceren van hoogfrequente signalen van andere apparatuur die via interconnect kabels en andere bedrading binnenkomt. De D/A-omzetters zijn gemonteerd in een speciaal antivibratie eiland. Dit zorgt ervoor dat de signalen haast geen jitter bevatten. Ook de data verwerkingschips zijn extra beschermd om vooral niet beïnvloed te worden door elektromagnetische velden, welke haast onvermijdelijk zijn in een cd-speler. Kortom alle kritieke componenten zijn geïsoleerd en gevrijwaard van ongewenste invloeden.


EDITORS' CHOICE