NIEUWS

VAD 2006 – publicatie week 42

Marc Brekelmans | 19 oktober 2006

Zometeen gaat de 11e editie van de VAD Show in Veldhoven van start. Voor diegenen die de VAD Show niet kennen of niet eerder bezochten; de VAD Show in Veldhoven is dé hifi en audio/video beurs van de Benelux. Meer dan 40 exposanten tonen bijna 200 verschillende audio en videomerken aan het aanwezige publiek. De VAD Show is vooral een show met veel presentaties en demonstraties.

Zoals gewoonlijk zal HiFi.nl ook dit jaar weer uitgebreid verslag doen van  dit evenement. In navolging van ons verslag van de Doelen Lente Hifi Show 2006 zullen we ook de VAD show verslaan met HD-kwaliteit videomateriaal.

Maar dit jaar doen we nog veel meer. Zoals onze vaste lezers weten zijn we een paar weken geleden van start gegaan met het aanbieden van een gratis abonnement op HiFi.nl. Abonnees hebben  een aantal voordelen ten opzichte van niet abonnees (HiFi.nl blijft trouwens voor iedereen gratis te lezen) , zo kunnen ze bijvoorbeeld met prijsvragen exclusief voor abonnees. Na de VAD show verloten we onder de nieuwe abonnees prachtige prijzen. Zo maakt u als abonnee kans op een Sunfire Subwoofer (800 euro), een waardebon voor High Fidelity Discs (250 euro), een Crystal Cable Soundtraveller met iPod piccolo interconnect (225 euro), één van de vijf beschikbare Tangent Audio portable tuners en een waardebon vrij te besteden in de showroom van Havoned (750 euro).  Als klap op de vuurpijl stelt RMR Soundsystems een complete carfi installatie twv  1.800 euro beschikbaar. De winnaar (winnares) van deze prijs mag zijn auto inleveren om hem ’s avonds voorzien van een magnifieke geluidsinstallatie weer op te halen. Nieuwsgierig naar wat RMR daar precies voor kan doen? Lees dan snel de Hi-Visit van dit enthousiaste en jonge bedrijf.

Mocht u nog geen abonnee zijn en toch kans willen maken op deze fantastische prijzen, dan kunt u zich tijdens de VAD show bij HiFi.nl in de Internetcorner alsnog aanmelden. In de Internetcorner treft u ook een compleet gereviseerde flipperkast (twv 950 euro) aan. Ook deze zal verloot worden onder de abonnees van HiFi.nl. De gelukkige winnaar van deze prijs hoeft zich trouwens geen zorgen te maken over het vervoer. Meteen na de VAD show (maandag) zullen we flipperkast bij de winnaar thuisbezorgen.

Ook High Fidelity Discs is dit jaar weer aanwezig in de Meierij Foyer. Dit jaar zelfs met nagenoeg het gehele assortiment. U hoeft zelfs geen contant geld mee te nemen; een PIN automaat is op de stand van High Fidelity Discs aanwezig.

Voor de platenverzamelaars (vinyl) hebben we dit jaar nog iets leuks in petto. Selected Sounds zal op zaterdag- en zondagmiddag (vanaf 13.00 uur) gratis uw platen taxeren. Om iedereen goed te woord te kunnen staan, geldt een maximum van vijftien te taxeren exemplaren per bezoeker.

Deze week hebben we natuurlijk ook weer de nodige achtergrondartikelen en recensies geplaatst op HiFi.nl. Zo kunt u van Lyngdorf Audio een recensie lezen, maar ook een interview met de naamgever van dit Deense merk, Peter Lyngdorf, lezen. Of de auteur gelijk heeft kunt u nu wel heel erg makkelijk controleren; Lyngdorf Audio zal tijdens de VAD show namelijk met dit systeem demonstreren.

BMB Electronics, waarvan we deze week de Hi-Visit publiceren, zal ook dit jaar weer aanwezig zijn op de VAD Show. En… ze brengen iets leuks mee. Het legendarische hifi merk Nakamichi is namelijk sinds kort in het pakket van BMB Electronics opgenomen en zal tijdens de VAD show op de stand van BMB te bewonderen zijn.

Al met al is het voorwoord veel langer geworden dan gebruikelijk. Maar we hadden u deze week ook veel te vertellen. En dan heb ik het zelfs nog niet gehad over het bijzondere interview met Chris Rea (aanrader!) en Miss HiFi.nl... u bekijkt haar op deze link.

Mocht u dit weekend naar Veldhoven afreizen, breng dan zeker een bezoek aan HiFi.nl in de Internetcorner en High Fidelity Discs in de Meierij Foyer.

Wellicht treffen we elkaar in Veldhoven,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Lyngdorf Audio set  
De man is bescheiden als hij over zijn systeem praat. “Revolutionair? Ach.” Voor HiFi.nl is dat weldegelijk de enige kwalificatie die Peter Lyngdorfs complete, voldigitale systeem recht  doet. Een test, met als wereldprimeur de RoomPerfect kamercorrectie.


Achtergrondartikelen

Interview Peter Lyngdorf  
Een revolutie wil hij niet ontketenen. Peter Lyngdorf wil niet meer of minder dan de beleving verbeteren voor  de talloze muziekliefhebbers die in de loop der jaren geen voldoening vonden in hifi.

De muziekbeleving van ... Chris Rea  
Chris Rea bewandelde ‘the road to hell and back again’ en zag het muzikale licht. In deel 6 van De Muziekbeleving van… vertelt hij hierover. “Ik heb nooit een rockster willen worden”

BMB Electronics 
Ik nodig u uit samen met mij te gast te zijn bij BMB Electronics, een Europese marktleider op het gebied van AV-toepassingen en Home Automation products.

RMR Soundsystems  
Op de bovenverdieping van tuningspecialist RMR Soundsystems in Soest is het alsof je in een kleine highend audiowinkel terecht bent gekomen. Maar dan met spullen die op 12 Volt werken. Want Ruben en Mark Haringsma specialiseren zich in auto’s.


Software

Oneida - Happy New Year (CD)  
Gestaag werkt het uit Brooklyn afkomstige trio Oneida door aan een imposant oeuvre. Wereldberoemd zullen ze er slechts in kleine kring door worden, want het woord compromis komt niet voor in hun woordenboek. Aansluiten bij heersende trends is er dus niet bij. De muziek wordt wel steeds rijker, maar de basis blijft statisch voortmalende Krautrock.

Handel - Giulio Cesare in Egitto (DVD-muziek) 
Regisseur David McVicar wilde de barokopera Giulio Cesare aanpakken als een ‘Bollywood’ film of Broadway musical, want opera mag volgens hem ook leuk zijn. Gevolg was een fenomenaal succes bij het festival op het landgoed van Glyndeborne.

Alexandre Tharaud joue Bach - Concertos Italiens (CD) 
Al decennia lang buigen voor- en tegenstanders zich in soms verhitte discussies over de vraag of je Bachs klavecimbelmuziek of die van zijn tijdgenoten wel gewetensvol op een moderne vleugel kunt spelen.

Vers le sud (DVD-video) 
Sekstoerisme lijkt altijd een mannenzaak. Vers le sud toont dat ook vrouwelijke seksuele behoeften leiden tot economische processen in derdewereldlanden. Daar zitten prettige en minder prettige kanten aan, voor alle partijen. Feit is wel dat op lust gerichte rijke westerlingen, ook als het oudere vrouwen zijn, veel schade toe kunnen brengen, zonder het te merken of zelfs zonder dat het ze interesseert.


EDITORS' CHOICE