NIEUWS

VAD 06: Hay End Audio

Redactie HiFi.nl | 13 oktober 2006

(ingezonden mededeling)

De Triangle Magellan Concerto SW2.

Triangle heeft haar Magellan topmodellen van driver tot kast vernieuwd. De nieuwe Magellan SW2 lijn bestaat uit de Grand Concert SW2 (40.000 euro per paar) en de Concerto SW2 (20.000 euro per paar). Deze ultra high end vloerstaanders zijn een doorontwikkeling van de 2 jaar geleden geïntroduceerde modellen.

Op de VAD kunt u kennis maken met de indrukwekkend levendige en muzikale Concerto. Een Magellan laat het bouquet aan klanken volledig opbloeien, met een grandeur en raffinement dat zo kenmerkend is voor het Franse Triangle. Muziek klinkt harmonieus, gearticuleerd en enerverend tegelijk, precies zoals u dat ervaart bij een live voorstelling. Door de plaatsing van een extra midden en hoge tonen unit aan de achterzijde van de Magellan is de ruimte die afgebeeld wordt van een majestueuze omvang in alle dimensies, waarbij instrumenten, stemmen en de opname locatie uitermate exact worden neergezet. Kippenvel inbegrepen!

De Triangle Comète Anniversaire.
Triangle Electroacoustique Frankrijk bestaat dit jaar 25 jaar. Dit wordt onder andere gevierd met de lancering van een gesigneerde Comète in beperkte oplage met bijzondere kwaliteiten.
Deze bibliotheek modellen worden in een beperkte oplage van 1000 stuks geproduceerd. De Comète is beroemd geworden door zijn realistische expressie, ook in de lagere octaven. Door de verzwaarde Anniversaire behuizing in echt houtfineer zijn trillingen nog verder gereduceerd.

HEA ’Colourless’ interlinks.
Een no-nonsense interlink die niets toevoegt of weglaat met een verstandige prijs. HEA maakt deze in de gewenste maat, op bestelling. Ook symmetrische interlinks zijn verkrijgbaar.

HEA ’Art Room Dampers’
Een effectieve en kunstzinnige akoestiek verbeteraar op klantenwens voor aan het plafond of aan de wand. HEA brengt deze dempers op de markt in samenwerking met een Kunstatelier van verstandelijk gehandicapten. U dient dus tevens een goed doel!

Cayin.
Cayin is weer terug in Nederland! Hay-End Audio gaat dit merk in Nederland een welverdiende herstart geven, ondersteund door zijn eigen snelle service en adequate reparatie.
Showtopper is de vernieuwde 500 MK Remote. In verschillende landen gebruikt men de Cayin 500 als Referentie, onder andere bij het ontwikkelen van luidsprekers. Nu heeft Cayin deze reus doorontwikkeld tot de 500MK. Deze geïntegreerde versterker gebruikt vier GU29 zend tetroden en levert 2 x 80 watt. Leverbaar met gouden of zwart front.

Dared.
Hay-End Audio heeft Dared naar Nederland gehaald. In veel landen is Dared een synoniem van zeer muzikale buizenapparatuur met een vriendelijk prijskaartje. HEA zal onder meer demonsteren met de single ended VP 845 van 2 x 35 watt.

Verdere demonstratieapparatuur.
HEA laat naast de bovengenoemde modellen horen de Cayin Ti88 (versterker), de Cayin CDT-23A, de Cayin CDT-17A (CD spelers) en de Triangle Célius luidspreker.


EDITORS' CHOICE