NIEUWSApple

Apple: nieuwe iPod modellen

Redactie HiFi.nl | 13 september 2006 | Apple

(gezien op het Internet)

Apple heeft in San Francisco, tijdens het special event "It`s Showtime", nieuwe modellen van de iPod, iPod nano en iPod Shuffle getoond.  

iPod

De beste muziekspeler ter wereld is terug voor alweer een toegift. Met de nieuwe iPod wordt de hele wereld een concertzaal. Met een 30-GB of een 80-GB iPod passen je muziekvideo`s, je eigen filmpjes en videopodcasts gemakkelijk bij de nieuwe iPod-games, gesproken boeken, fotoalbums en niet te vergeten een complete muziekbibliotheek van maar liefst 20.000 nummers. De iPod is een wonder op zakformaat. Verkrijgbaar vanaf 289 euro.

Wat een ruimte
Hoeveel kun je dragen? Het hangt allemaal af van jou en je iPod. Er passen tot 20.000 nummers, 25,000 foto`s en tot 100 uur video op - of een combinatie daarvan. Dus je kunt nieuwe iPod-games downloaden en ze synchroniseren met je iPod. Hetzelfde geldt voor muziek voor 0,99 euro per nummer, populaire gesproken boeken en een wereld aan gratis podcasts. Ga je gang. Gooi maar vol.

Alles op maat
Van hoesjes tot carkits, er zijn allerlei speciaal ontworpen accessoires voor je iPod. Met een Universal Dock kun je gemakkelijker synchroniseren. Met een iPod Hi-Fi krijg je kamerbreed geluid. Synchroniseer direct je foto`s met een iPod Camera Connector. Gebruik een dictafoon om opnamen te maken. En als je via het internet bij de Apple Store koopt, kun je bovendien je naam of een tekst in je iPod laten graveren.

De hele dag lang
Als je zoveel muziek bij de hand hebt, bestaat de kans dat je continu wilt blijven luisteren. Gelukkig kan je iPod wel twintig uur lang muziek afspelen. En als je liever je ogen gebruikt, kun je zesenhalf uur lang je hart ophalen aan haarscherp videomateriaal met een resolutie van 640 x 480.(3)

Lichtgewicht
Is het een wonder? Zo niet, dan is het moeilijk te verklaren hoe 30 GB(4) aan opslagruimte in een iPod past die meer dan 30% platter is dan zijn voorgangers van de vierde generatie. Of hoe een 80-GB iPod even groot kan zijn als het eerdere 60-GB model. Hoe het ook zij, het betekent dat jij je hele muziekverzameling én een flink aantal video`s overal mee naartoe kunt nemen. En met het display, dat 60% helderder is, krijgen je albumillustraties, foto`s en video`s nog levendiger kleuren.

Zoek, vind en geniet
Als je een muziekbibliotheek van 20.000 nummers hebt, kan het een flinke opgave zijn om net dat ene nummer te vinden waarnaar je op zoek bent. Tenzij je een iPod hebt. Met het gepatenteerde Click Wheel en de nieuwe interface kun je gemakkelijk je iPod doorzoeken. En als je houdt van live-albums, klassieke muziek of ander materiaal dat het best zonder onderbrekingen kan worden beluisterd, dan zul je blij zijn met de functie voor ononderbroken afspelen, waarmee je iPod zorgt voor een naadloze overgang tussen de verschillende nummers.


Prijs:
iPod 289 euro 


iPod Nano

Plattere vormgeving. Vijf stijlvolle kleuren. Een helderder display. Batterijduur tot 24 uur. Eigenlijk is alleen de naam hetzelfde gebleven. Met de iPod nano heb je tot 2.000 nummers in je broekzak. Hij is er vanaf  149 euro in uitvoeringen van 2 GB, 4 GB en 8 GBJe lijkt wel een artiest
Je muziek vertelt wie je bent. Net als je iPod nano. Met het superslanke ontwerp laat je bijvoorbeeld zien dat je altijd ruimte hebt voor zo`n 2.000 nummers. Met de behuizing van geanodiseerd aluminium vertel je dat je muziek bestand is tegen krassen en stoten. En de kleur die je kiest straalt uit wat je maar wilt. Kies een van de vijf tinten en laat zien waar je voor staat.

Neem je favoriete nummer mee - of 2.000
Kies een 2-GB, 4-GB of 8-GB iPod nano en zet een soundtrack onder je leven. Gebruik iTunes om je cd`s te importeren, zoek je favoriete 0,99 euro nummers in de iTunes Store, en synchroniseer ze met je iPod nano. Op de iPod nano - misschien wel het coolste fotoalbum ter wereld - kun je tot 25.000 foto`s kwijt. En daarnaast kan de iPod nano ook gesproken boeken en podcasts uit de iTunes Store afspelen.

Speel het nog vaker af
Bedenk eens wat je allemaal kunt doen in vierentwintig uur. Rond de wereld vliegen. Twee keer de zon onder zien gaan. Naar je iPod nano luisteren. Met een batterijduur van 24 uur blijven de hits maar komen. Tijdens het trainen, op weg naar je werk, tijdens een lange autoreis... je iPod nano houdt het misschien wel langer vol dan jij zelf.

Het zonnetje in huis
De regen houdt hij niet tegen, maar dankzij de iPod nano kan een donkere dag wel wat lichter worden. 40% lichter, om precies te zijn. Op het oogverblindend heldere display van de nieuwe iPod nano worden illustraties en foto`s verbluffend mooi weergegeven - en ziet alles er net zo mooi uit als het klinkt.


Prijs:
iPod Nano: vanaf 149 euro


iPod Shuffle

De 1-GB iPod shuffle is de kleinste digitale-muziekspeler ter wereld, en voor slechts 79 euro mag je hem de jouwe noemen. Met de nieuwe iPod shuffle kun je tot 240 nummers bij je dragen op je mouw. Of op je revers. Of aan je broekriem. Klem de iPod shuffle vast en draag hem als muzikaal pronkstuk.

Minder is meer
Geluk zit in een klein hoekje. En met een lengte van 4,1 cm en een gewicht van circa 15 gram is de nieuwe iPod shuffle zeker klein te noemen - zeker als je bedenkt dat er 240 nummers op passen. En dat je 12 uur onafgebroken naar muziek kunt luisteren. Je kunt wel stellen dat de kleinste digitale-muziekspeler ter wereld een reus in zijn soort is.

Klaar voor gebruik
Klem hem vast aan je broekzak. Hang hem aan je tas. Waar je je iPod shuffle ook vastklemt, je hebt direct toegang tot je favoriete muziek - zonder overspringen. En de behuizing van geanodiseerd aluminium van de iPod shuffle past overal bij. Zet hem aan, draai het volume omhoog, en kijk niet gek op als je de aandacht trekt.

Synchroniseren op maat
Om tot 240 nummers op je iPod shuffle te zetten, download je eerst iTunes - gratis. Daarna kun je nummers downloaden van de iTunes Store voor 0,99 euro per stuk, of muziek van je eigen cd`s importeren. Als het tijd is om te synchroniseren, plug je het meegeleverde dock in de USB-poort van je Mac of pc en plaats je je iPod shuffle in het dock om je muziek vanuit iTunes te kopiëren.

Stel je ideale mix samen
Staan er meer dan 240 nummers in je iTunes-bibliotheek? Geen probleem. Als je je iPod shuffle automatisch laat vullen door iTunes krijg je elke keer een verrassende nieuwe muziekervaring. Pop en jazz. Rock en rap. iPod shuffle is gek op improvisatie. Neem bijvoorbeeld de shuffleknop. Zelfs als je een bepaalde afspeellijst hebt gesynchroniseerd, kun je de nummers met deze knop in willekeurige volgorde afspelen.


Prijs:
iPod Shuffle: 79 euro


EDITORS' CHOICE