NIEUWSB&W

HD film - Luctor

Redactie HiFi.nl | 05 september 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Met het slechte weer van afgelopen weken lijkt het allemaal misschien dichterbij dan we ooit hebben kunnen dromen. Nederland loopt onderwater. Ondanks de grote hoeveelheid neerslag van afgelopen weken is dit echter de hoofdlijn waar de eerste Nederlandse HD film genaamd “Luctor”om draait.

De crew van MakingtheMovie.nl en Binaural.nl zijn gestart met de eerste HD film. De film is uniek in Nederland, de beelden komen uit de computer waarbij geluid van een enorm hoge kwaliteit gebruikt word. Nooit eerder is er tijdens een film in Nederland zo verfilmd en op zo’n audiofiele wijze opgenomen.
Nederland onder water, verbeeld via de nieuwste CGI-technieken. De bemonstering’ s kwaliteit van deze mega klus word op 64 bit 384 kHz opgenomen. Dit maakt het mogelijk om in de uiteindelijke nabewerking een audio kwaliteit te waarborgen die ver boven de huidige standaards ligt.

“Luctor” is een uniek project voor Nederland. Het is met behulp van vele enthousiastelingen van de grond getild met behulp van wat steun uit het bedrijf’ s leven. Om de hele film te kunnen bekostigen is echter veel geld nodig. Daarom hebben wij een unieke actie gestart. U kunt eigenaar worden van een stukje film door een frame te kopen voor slechts 1 euro via www.koopeenfilmframe.nl .

Kijk voor meer informatie over “Luctor” hier:
www.makingthemovie.nl

of op de website van www.binaural.nl voor meer informatie over de specifieke manier van opnemen gebruikt in dit project.

MERK

EDITORS' CHOICE