NIEUWSB&W

Sellaband groot succes


Redactie HiFi.nl | 03 september 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Ruim 200.000 pageviews in eerste 10 dagen
 
Het nieuwe, Nederlandse muziekplatform SellaBand kent een vliegende start. Sinds de start, op 15 augustus jl, hebben al 30.000 mensen de website www.sellaband.com bezocht, resulterend in ruim 200.000 pageviews. Al meer dan 150 Bands uit ruim 20 landen hebben zich aangemeld en hun eigen profielpagina aangemaakt.

Muziekliefhebbers uit de hele wereld, ook wel Believers genoemd, kopen Parts in de muziek van deze artiesten, waarmee een CD kan worden gefinancierd. `Bands and Believers make music and money together`, is kortgezegd het concept van SellaBand dat op de nieuwspagina`s van talloze internetsites wordt besproken en inmiddels op honderden weblogs wordt becommentarieerd. De trendwatchers van het gezaghebbende Springwise.com noemen SellaBand `This week`s sweetest business idea`, terwijl het bedrijf achter SellaBand is doorgedrongen tot de finale van de prestigieuze IMEA (wedstrijd voor nieuwe businessmodellen) tijdens de PopKomm in Berlijn.
 
`I wish I had thought of this` is de meest gelezen kreet op talloze weblogs. Ondertussen melden steeds meer muziekliefhebbers zich aan als `Believer` op www.sellaband.com. Van Dubai tot Finland en van Taiwain tot Canada, al zo`n 1000 Believers hebben zich geregistreerd en kopen Parts in nieuwe, unsigned bands. Vanaf maandag 28 augustus introduceert SellaBand nieuwe betaalmethoden voor Believers, alsmede een aantal  incentives voor artiesten. Zo resulteert een samenwerking met een toonaangevende studio in New York in een gratis, professionele demo-mastering voor alle aangemelde muzikanten op www.sellaband.com. Ook hebben zich de voorbije dagen weer nieuwe studio;s, A&R professionals en beroemde producers aangemeld, die zullen worden toegeovegd aan het steeds groter wordende `Expert Team` Met steeds weer nieuwe initiatieven, partnerships en extra functionaliteiten op de website zal SellaBand de komende maanden de internationale muziekcommunities blijven bestoken. De verwachting is dat voor het eind van 2006 de eerste artiest de magische grens van $50,000 dollar zal hebben bereikt, waarmee de langgekoesterde wens van een hoogwaardige CD-produktie in vervulling kan gaan.

MERK

EDITORS' CHOICE