NIEUWSB&W

Universal start muziekshop

Redactie HiFi.nl | 29 juli 2006 | B&W

(gezien op het Internet)

Universal Music Mobile heeft in Nederland een nieuwe mobiele muziekdienst gelanceerd, AnySong. Mobiele telefoongebruikers kunnen straks meer dan 250.000 liedjes en videoclips downloaden via de virtuele muziekwinkel. Het aanbod bestaat uit artiesten van Universal Music Group, Sony BMG en Warner Music Group. 

De dienst is vooralsnog uitsluitend toegankelijk via de I-Mode portal van KPN. Gebruikers hebben een mobieltje met GPRS nodig. Binnenkort volgt de lancering op mobiele portals van onder meer Samsung, T-Mobile en Telfort. Gebruikers betalen, afhankelijk van de operator, tussen de 1 en 2,60 euro voor mobiele content als ringtones, wallpapers, videoclips en hele liedjes.

AnySong is niet de eerste mobiele muziekdienst. “Er zijn veel bedrijven die dit soort Wap-sites aanbieden. Waar wij ons in onderscheiden is de zoekfunctionaliteit,” licht Ritchie Kremer, Country Manager Nederland van Universal Music Mobile toe.

Wie in een zoekscherm de naam van een artiest intikt, krijgt direct als zoekresultaat de beschikbare mobiele ringtones, video’s, hele tracks en andere content te zien die van die artiest beschikbaar is. Het bedrijf Targetize is verantwoordelijk voor de technologie achter de zoekfunctionaliteit. Het bedrijf Mobile Money verzorgt de overige techniek achter AnySong.

Op dit moment bestaat het muziekaanbod nog slechts uit 3000 ringtones- en realtones van de drie platenmaatschappijen. Daarnaast zijn wallpapers en songteksten beschikbaar. Binnen acht weken volgt een catalogus van 250.000 videoclips, hele nummers en andere streaming producten. Het overgrote deel van de bekende artiesten is volgens Kremer vertegenwoordigd.

MERK

EDITORS' CHOICE