NIEUWSPioneer

Nieuwe AV receivers Pioneer

Redactie HiFi.nl | 29 juli 2006 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Pioneer`s ontwerpfilosofie bestaat erin de professionele principes van geluidsstudio`s toe te passen op de thuisomgeving. Dat is de reden waarom de midden/topgamma receivers van Pioneer het AIR Studios-geluid integreren voor een precieze geluidsreproductie.

Voor deze modellen ontwikkelde Pioneer een geavanceerde 7-kanaals vermogensversterker die het uitgebreide, dynamische scala recente multikanaal muziek en filmbronnen – waarvoor een output met hoog vermogen een absolute must is - aankan. Het Power Amplifier-ontwerp van Pioneer focust op een snelle output die tegelijk een hoog vermogen biedt en daartoe gebruik maakt van efficiënte technologieën voor stroombeheer.

Dankzij de THX Select2 Certification-functie bieden beide multikanaal ontvangers extra THX-luistermodi voor de verbeterde weergave van een gevarieerde waaier amusementscontent, zoals films, muziek of games, en garanderen ze een optimaal geluid. Bovendien ondersteunt de krachtige ’Digital Core Engine‘ met SHARC EX en Freescale Twin Powerful DSP’s alle doorgaans beschikbare surroundformaten, inclusief WMA9 Pro.

De Phase Control-technologie van Pioneer boekt betere resultaten door de vertraging van signalen met lage frequentie die voorkomen in het versterkingsproces van het multikanaal audiosignaal te compenseren. Het resultaat is een geluidsweergave die trouw is aan de originele opname.
“Onze ontwerpfilosofie bestaat erin de professionele principes van geluidsstudio’s toe te passen op de thuisomgeving,” aldus Philippe Coppens, Pioneer’s Technology & InfoManagement Manager. “Dat is de reden waarom ons midden/topgamma receivers het AIR Studios-geluid integreren voor een precieze geluidsreproductie.”

De VSX-AX4ASi en VSX-AX2AS hebben voorpanelen in aluminium en zijn respectievelijk uitgerust met vier en drie HDMI-inputs, die perfect 1080p videosignalen kunnen opvangen. Beide receivers maken gebruik van een geavanceerde video scaler chipset met DCDi by Faroudja-technology en zijn uitgerust met de opties flikkervrij interlaced tot progressieve conversie.

De VSX-AXA4Si heeft ook een USB-input voor rechtstreeks verbinding met een pc en kan rekenen op i.LINK ‘Advanced Resolution Digital Audio’-networking voor vlekkeloze digitale verwerking van DVD-Audio- en SACD-bronnen. Daarnaast bevat de VSX-AXA4Si een tweede kleinere, vlot bruikbare afstandsbediening voor gebruik in meerdere ruimten of voor de eenvoudige, dagelijkse bediening van de meest gebruikte functies.

De nieuwe receivers ondersteunen ook iPod Photo. De consument kan zich vlot verbinden met zijn iPod via één kabel die wordt meegeleverd met de receiver.

Het nieuwe gamma is nog steeds voorzien van de functie Advanced Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC – nu de derde generatie) van Pioneer met 9-band equalizer en staandegolf-controle. MCACC waarborgt professionele tuning op studioniveau van de receiver aan de specifieke luisteromgeving van de klant.

Het gamma bevat ook de VSX-2016AV en VSX-1016V middenklasse receivers – met 2 HDMI input videoswitching – die begin juli werden uitgebracht.

Beschikbaarheid:
Vanaf juli 2006.


EDITORS' CHOICE