NIEUWSPioneer

7e generatie Pioneer Plasma`s

“Als antwoord op de vraag van de Europese markt introduceren wij twee nieuwe lijnen dit seizoen,” aldus Marnix Somers, directeur van de afdeling Home Business bij Pioneer Europe. “Een gebruiksklare 42-inch TV met vlak beeldscherm met keuze uit een geïntegreerde analoge of gecombineerde analoge/DVB-T tuner (met CI slot). En een serie 42 en 50 inch modellen, ook met geïntegreerde videoverwerking en tuner maar met meer verbindingsopties en geavanceerde functies.”

De gebruiksklare modellen van 42 inch bevatten een HDMI-input, ingebouwde onderaan gemonteerde luidsprekers, en een afneembare tafelvoet. Uitpakken, aansluiten, klaar. U heeft de keuze uit een geïntegreerde analoge tuner (PDP-4270XA) of een gecombineerde analoge/DVB-T-tuner (PDP-4270XD).

Bij de modellen met meer verbindingsopties en geavanceerde functies mag het 42-inch model rekenen op een geïntegreerde analoge tuner (PDP-427XA) of gecombineerde analoge/DVB-T-tuner (PDP-427XD). Ook het 50-inch model beschikt over die analoge tuner (PDP-507XA) of gecombineerde analoge/DVB-T tuner (PDP-507XD). Elke model is bovendien uitgerust met 2 HDMI-inputs, een pc-input, beeld-in-beeld opties en geavanceerde kalibreringscapaciteiten.

Opmerkelijke verbeteringen aan de 7G plasma TV’s van Pioneer zijn:

  • Nieuw scherm met verbeterde helderheid, contrast en scherpte
  • Het PUREBlack 2-scherm beschikt over een nieuwe Dielectric Layer, die de efficiëntie van de lichtstraling gevoelig verbetert, en een geëvolueerde Direct Colour Filter 2, die het contrast verbetert in een lichte omgeving door de weerspiegeling te beperken, zowel buiten het scherm als van het scherm zelf.

Bovendien stellen de 7G-schermen nu ook een Intelligent DRE (Dynamic Range Expansion)-modus voor die de binnenkomende video constant controleert en een realtime analyse uitvoert van de scherpte, het contrast en de gebieden met beperkt licht om het beeld optimaal aan te passen.

Verbeterde kleurenweergave en nog meer beweging
Een nieuwe Intelligent Colour Mode voert ook onophoudelijk analyses uit van de beelden dankzij een uniek algoritme en past de achtergrond aan met het oog op een natuurlijke kleurenweergave, of het nu gaat om felgroen of een natuurlijke huidskleur.

De geavanceerde AV Sports Selection-modus maakt het scherm nog ‘beweeglijker’ door het sterke contrast, het lage zwartniveau, de groene correctietint en snel bewegende beelden automatisch te optimaliseren. Deze modus is specifiek bestemd voor het bekijken van races en andere sporten.

Verdere aanpassingen aan het beeld zijn mogelijk via Colour Zone Mapping. Dit stelt gebruikers in staat vlot te switchen tussen de EBU-kleurruimte of, voor een meer levendige en heldere kleurenweergave, het uitgebreidere kleurengamma beschikbaar op deze plasma tv`s.

Klaar voor HDTV, Blu-ray Disc
Een nieuwe Block Noise Reduction-functie spoort alle MPEG-storingen efficiënt op en beperkt ze tot een minimum. Dat zorgt voor een betere digitale beeldkwaliteit, vooral bij HDTV-uitzendingen, waar Block Noise het meest voorkomt.

Alle 7G plasma tv’s zijn uitgerust met minstens één HDMI-terminal die tot 1080/24p videoformaat ondersteunt. Dat is het perfecte digitale filmformaat dat beschikbaar zal zijn op bepaalde Blu-ray Discs.

Look wordt handelsmerk
Hoewel de 7G-schermen enkele subtiele designwijzigingen ondergingen, heeft dit nieuwe gamma toch een design dat ondertussen het handelsmerk is geworden van Pioneer: een slank pianozwart kader met een matte omkadering in aluminium.

Nieuwe accessoires
In optie zijn een onderaan gemonteerde luidspreker of de gebruikelijke opzij gemonteerde luidsprekers beschikbaar voor de 50-inch modellen. Alle modellen van 42-inch beschikken over ingebouwde, onderaan gemonteerde luidsprekers.

Bij de installatie heeft de consument onder meer de keuze uit op de muur monteerbare statische hoeksteunen, een kantelbaar tafelvoet in zilver of in een zwarte afwerking, een vast tafelvoet en twee vloerstands.

Zowel de PDP-4270XDE als de PDP-4270XA bevatten een afneembaar tafelvoet.

Beschikbaarheid
Deze 6 nieuwe modellen zullen geïntroduceerd worden vanaf September.


EDITORS' CHOICE