NIEUWSTransrotor

Transrotor Zet-1

Redactie HiFi.nl | 21 juli 2006 | Transrotor

(ingezonden mededeling)

Voor de nieuwe ZET 1 draaitafel heeft Transrotor niet - zoals gebruikelijk - allerlei innovatieve oplossingen gebruikt, maar bewezen technieken en alleen de hoogstnoodzakelijke materialen. Volgens het principe: “Niet meer dan nodig, maar dan wel de allerbeste materialen”.

Daarnaast wordt de ZET 1 in een soort ‘serieproductie’ vervaardigd (voor Transrotor’ begrippen dan wel te verstaan). Het resultaat is een chique uitziende draaitafel met een ‘lichtgewicht’ prijs, maar de kwaliteit van een ‘zware jongen’.  Het 5 cm dikke zware aluminium plateau heeft de kenmerkende resonantievrije Transrotor koolstofacrylaat bovenkant. Hij rust op een zwaar (4 kg) metalen lager en wordt via een geslepen ronde rubberen snaar aangedreven door een dubbelsynchroonmotor. Als extra finishing touch wordt een zware aluminium ‘puck’ bijgeleverd waarmee de LP vast op het plateau wordt geklemd.


 
Het chassis is van hoogglanzend koolstofacrylaat en staat op drie nauwkeurig verstelbare ‘spikes’. De netvoeding is in een aparte externe behuizing ondergebracht. De ZET 1 weegt ‘slechts’ 24 kilogram en wordt compleet geleverd met Transrotor 250 STR toonarm, Transrotor-bedrading en een Goldring MM 1006 element.

Naast de ZET 1 is er ook de ZET 2 op basis van de ZET 1 met een belangrijk extra ter perfectionering van de klank. De ZET 2 heeft namelijk een apart onderchassis dat via instelbare dempingelementen is ontkoppeld van de bovenste chassisplaat. Dit zorgt voor een bijna 100% onderdrukking van contactgeluid (mechanisch en lucht) en dus een hoorbare verdere verbetering van de weergave. 

Ontwerper Jochen Räke staat al jaren bekend als een perfectionist: alleen het beste en het nieuwste is goed genoeg. Maar voor de ZET-serie heeft hij nu eens niet de allernieuwste technologie gebruikt (zoals bijvoorbeeld het nieuwe unieke magnetische lager), maar is uitgegaan van het principe: “Niet meer dan nodig, maar  gebruik dan wel bewezen techniek”.
De ZET-serie is het resultaat van combineren van de ontwerpkenmerken en materialen van de topmodellen als de Gravita en de Artus met een lichtere `niet meer dan nodig` constructie en serieproductie.

Het resultaat is een tot nu toe ongekende kwaliteit/prijsverhouding van 200%: De ZET 1 levert namelijk dezelfde kwaliteit als 2x zo dure draaitafels en zet daarmee een nieuwe norm…

De ZET 1 scoorde in een test door het toonaangevende Duitse hifi-blad “Audio” een uniek resultaat. Voor het eerst kreeg een analoge draaitafel 100 punten voor de klank en 5 ‘oortjes’ als totaaloordeel: uitmuntend. 


Prijzen en leverbaarheid:
De Transrotor ZET 1 draaitafel is leverbaar vanaf juli 2006

ZET1:  2194 euro
ZET2:  2674 euro
ZET 3: 3154 euro


EDITORS' CHOICE