NIEUWSB&W

Planar Xscreen in Nederland

Redactie HiFi.nl | 16 juli 2006 | B&W

Planar Xscreen® display schermen maken grootbeeld frontprojectie mogelijk in elk omgevingslicht.

Rotterdam, 4 juli 2006 - Aplusk heeft begin juni een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse bedrijf Planar, dat toonaangevende flatpanel display producten op de markt brengt en nu een revolutionaire oplossing introduceert voor groot formaat beeldschermen. Met de overeenkomst breidt Aplusk zijn audiovisueel productassortiment uit met deze nieuwe productlijn: Planar Xscreen.

Xscreen is een innovatief scherm dat dankzij een bijzondere schermtechnologie de invloed van omgevingslicht tot nul reduceert, waarmee het afrekent met één van de grootste nadelen van frontprojectie. De Xscreen biedt 60’’, 70’’, 80’’ en 100’’ lichtsterke, contrastrijke beelden van projectoren in elke ruimte, onafhankelijk van de lichtcondities.

Distributiestrategie
Aplusk zal de distributie van Xscreen producten via een zorgvuldig geselecteerd distributiekanaal positioneren. Hierdoor krijgen een aantal dealers in het hogere marktsegment een waarborg voor exclusiviteit en krijgt de eindgebruiker de zekerheid van goede advisering en gedegen expertise op het gebied van installatie en integratie.

Verbeterde schermtechnologie
Xscreen maakt gebruik van de innovatieve Daytime Screen Technology – een oppervlaktelaag die zorgt voor een kleurrijk en scherp beeld - gecombineerd met een 4 mm dikke laag gehard glas net onder het schermoppervlak. Het schermoppervlak verdubbelt de lichtopbrengst en het kontrast in vergelijking met traditionele schermen, en leidt het storende omgevingslicht af van het beeld. Het resultaat is een ongeëvenaarde beeldweergave zonder storende factoren.

Meer dan alleen een scherm met Xscreen Plus
Alle digitale bronnen, waaronder computers, digitale camera`s, camcorders en dvd-spelers, kunnen probleemloos worden aangesloten op de Xscreen Plus. Alle signalen worden geïntegreerd met één kabel, zodat het geheel ook met één afstandsbediening te bedienen is. Dit betekent niet alleen meer eenvoud en een betere prestatie, maar zorgt bovendien voor een flexibiliteit die met een klassieke oplossing zoals een projector en een gewoon projectiescherm niet mogelijk is. De Xscreen Plus beschikt tevens over PiP-functionaliteit en Pixelworksâ„¢  verbeteringstechnologie.

Indrukwekkend design, van binnen en buiten
Planar heeft de lat voor de vormgeving zeer hoog gelegd en heeft als doel gehad het design aan te laten sluiten bij andere cosmetische aspecten in een ruimte, omgeven door rijke, strakke kleuren en een hoogglansafwerking. Het, met hoogglans afgewerkte, bijzonder vormgegeven frame geeft dit scherm een uitstraling van een High-end Flatpanel Display, ontworpen voor mensen die oog en smaak hebben voor hoogwaardige visualisatie.

APlusk
Lichtenauerlaan 102-120
3062 ME Rotterdam
Tel.: 010 – 2045562
info@aplusk.nl
www.aplusk.nl

MERK

EDITORS' CHOICE