NIEUWST+A

T+A K1 AV; DVD receiver

Redactie HiFi.nl | 10 juli 2006 | T+A

(ingezonden mededeling)

Met de K1 AV bewijst T+A, dat high end audio/video mogelijk is in compacte en bedienbare vorm. Een 3.1 receiver met ingebouwde dvd speler op topklasse kwaliteitsniveau.

Toen T+A in 1996 de eerste CD-receiver uit de K-serie op de markt bracht, waren dat de compactste apparaten. Gecomprimeerde M- en R-series eigenlijk. En dat is nog steeds zo.
Hoe is het mogelijk dat, in deze hectische consumenten elektronica markt, toestellen gedurende 10 jaren in vrijwel ongewijzigde vorm van eigenaar wisselen? Het antwoord ligt in het concept: de beste materialen, de uitstekende klank en het tijdloze, elegante ontwerp.

Het is daarom logisch de bekende K1 met een hoogwaardig dvd loopwerk uit te rusten, waardoor in combinatie met bijpassende eindversterkers een zelfstandige stereo- en home cinema installatie ontstaat. Hier wordt de nieuwste generatie dvd loopwerken gebruikt waardoor niet alleen geluid uitmuntend wordt weergegeven maar ook beeld een adembenemende ervaring wordt. Dit dvd loopwerk is in een stabiele subchassisconstructie ondergebracht en volledig magnetisch afgeschermd door een verkoperde behuizing, wat ertoe leidt dat hoogfrequente storingen nooit het analoogdeel kunnen bereiken.
Drie versterkers, die elk 60 Watt continu en 100 Watt piek leveren, sturen de hoofdluidsprekers aan en naar¬† wens ook de center luidspreker. In het bijzonder bij filmweergave wordt de spraakverstaanbaarheid sterk verbeterd. Verschillende geluidsformaten, waaronder 3-kanaals Movie, of Dolby Virual Surround leveren naar wens een homecinema belevenis, zelfs zonder achterluidsprekers. Twee extra eindversterkers maken stereo weergave in een ander vertrek mogelijk. De luidsprekers worden aangesloten op hoogwaardige, ge√Įsoleerde, antimagnetische en vergulde messing aansluitklemmen.T+A ontwikkelde een speciale, analoge geluidsveldmatrix, die bijzonder fraai klinkt en een exacte inregeling van de luidsprekers en de actieve subwoofer mogelijk maakt. De ingebouwde tuner levert zowel aan de kabel als op een eigen antenne een zeer goede geluidskwaliteit.

De lijst met mogelijkheden is uitgebreid: de laagbijdrage kan op het formaat van de luidsprekers worden afgestemd, er is een loudness fuctie, toon- en balansregeling in stapjes van 1 dB, een aux ingang met schakelbare gevoeligheid, er is voorzien in een hoofdtelefoonuitgang, en evenmin ontbreekt de perfecte T+A beveiligingsschakeling. Bovendien is er een scartaansluiting aanwezig, die het videosignaal via verschillende normen aan het beeldscherm aan kan bieden. Composiet, RGB en component video zijn toepasbaar.

Om in een andere ruimte de K1 AV te kunnen bedienen is er een aansluiting voorhanden voor een extra IR-ontvanger.

Verkoopprijs: 
K1 AV zwart, zilver of wit:  2450 euro. 
K1 AV in chroom of RAL kleur naar keuze: 2750 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE