The Chord Company Epic

(ingezonden mededeling)

The Chord Company is verheugd om twee nieuwe luidsprekerkabels voor te stellen, de Epic Twin (tweevoudige geleider) en de Epic Super Twin (dubbel tweevoudige geleider). 

Chord heeft bewust gekozen om de Super Twin  niet voor te stellen als Bi-Wire kabel. De reden hiervoor is dat men zowel Bi-Wire als Super-Wire kan toepassen op de “Epic Super Twin”. Bij Super-Wire worden de geleiders parallel gebruikt, waardoor de kabel nog sneller en krachtiger gaat klinken en zo perfect gebruikt kan worden bij luidsprekers met Ă©Ă©n enkele input.

De Epic is een kabel die gebaseerd is op Chord’s bekendste luidsprekerkabels: de Odyssey en de Signature. Zo wordt de afscherming van de Signature gebruikt en net zoals de Odyssey bestaat de Epic uit 2 geleiders. Elke geleider bestaat uit 19 draadjes verzilverd zuurstofvrij koper. De diameter van Ă©Ă©n enkele geleider is 2.5 mm. De geleiders zijn geĂŻsoleerd met Teflon en vervolgens omringd door een laag siliconen. Rondom deze siliconen laag bevindt zich een afscherming en een PVC omhulsel welke de mechanische demping bevordert. Het PVC heeft een doorschijnende grijze tint en is erg buigzaam. De diameter van de nieuwe Chord Company kabels is resp. 10.5 mm (Epic Twin) en 15 mm (Epic Super Twin).

Het Chord luisterteam heeft met de Epic geëxperimenteerd in tal van installaties en wil vooral het voordeel van de afscherming benadrukken; het resultaat is verbluffend in elk goed gebalanceerd systeem, ongeacht de totaalkosten van het systeem.

De Epic is enorm snel en heeft een indrukwekkende kracht, het is zeker een aanrader voor elke muziekliefhebber!


EDITORS' CHOICE