NIEUWSB&W

Essential Audio Tools


0 | 21 juni 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

De Mains Multiplier is geen gewone stekkerdoos, maar meer een kunststuk afkomstig van een CNC machine die dit blok vormt vanuit een enkel stuk hoogwaardig kunststof. Jawel... Kunststof! Het resultaat mag er zijn, zowel optisch als elektrisch.

• Bedrading fase, nul en aarde volgens het ster principe
• Beschermt Uw apparatuur optimaal door ingebouwde Pulse Protector
• IEC connector geeft vrijheid zelf een netkabel te kiezen

Werkingsprincipe
De vijf contact aansluitingen zijn uitgezocht vanwege hun hoge contactdruk, dat is te voelen aan de stekkers die weerstand bieden bij plaatsen en verwijderen. Meer contactdruk en een optimaal contactoppervlak zorgen voor een lagere overgangsweerstand, en dat is een vereiste voor goede spanningsdistributie. De bedrading van zowel fase, nul als aarde is uitgevoerd volgens het ster principe. Elke contact aansluiting heeft zo zijn eigen bedrading naar de netkabel entree. Pieken in de belasting of storingen die door de belasting worden veroorzaakt op de aarddraad zullen zo de andere contact aansluitingen passeren, zonder deze nadelig te beïnvloeden.

Net achter de IEC ingangsconnector is een Pulse Protector opgenomen, goed voor bescherming tegen pulsen en pieken op het net, en niet nadelig voor het geluid.

Waar te gebruiken?
Daar waar meerdere apparaten op de netspanning dienen te worden aangesloten is een Mains Multiplier op z`n plek. Doch... zonder kwalitatieve toevoer kabel en kwalitatieve netkabels is gebruik van de Mains Multiplier nutteloos. Het is een samenspel, een combinatie van factoren. Alleen consequent gebruik van Mains Multiplier en kwalitatieve netsnoeren zal het gewenste effect teweegbrengen: betere prestaties van de audio set. Natuurlijk heeft het ook nut de Mains Multiplier te gebruiken in plaats van een huis- tuin- en keukenstekkerdoos zonder goede netspanningkabels, maar het effect zal niet optimaal zijn. Ons advies: spaar nog even door, de beloning is het waard!

Wat te verwachten?
Een verbetering in de dynamiek, toename van rust in het geluidsbeeld en verlaging van het bromniveau. Wat blijft is het klankkarakter van de set, gelukkig maar!
Door integratie van de Pulse Protector heeft Uw apparatuur geen last meer van op hol slaan of vastlopen en bovendien is er een betere bescherming tegen beschadiging door blikseminslag in de omgeving. Een garantie dat blikseminslag Uw apparaten niet beschadigd is niet te geven, daarvoor is de energie-inhoud te groot.

Specificaties
Bewaking van Fase-Neutraal, Fase-aarde en Neutraal-aarde
Beveiligingsdrempel: 250 Volt
Maximaal toelaatbare spanning, kortstondig: 2500 Volt
Maximaal toelaatbare stroomsterkte, kortstondig: 4500 Ampère
Maximale energie inhoud van pulsen, kortstondig: 3 x 65 Joule
Responsetijd: < 25 nanoseconde
Maximale continue stroom per contact: 6 Ampère
Maximale totale stroom: 16 Ampère

Prijs: 349 euro

Meer informatie
Website dsitributeur : www.music-matters.org
Website fabrikant : www.essentialaudiotools.com

MERK

EDITORS' CHOICE