NIEUWSB&W

Pioneer carfi nieuws

Redactie HiFi.nl | 12 juni 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Pioneer introduceert een 6-DVD wisselaar (XDV-P6) en een DVB-Tuner (GEX-500DVB) voor de auto.

XDV-P6

Met de XDV-P6 introduceert Pioneer een 6-DVD wisselaar in het compacte Din-formaat. D.w.z. dat hij in een klassieke radiobehuizing ingebouwd kan worden, maar ook makkelijk een plaats vindt in het handschoenkastje, onder de zetel of in de dubbele bodem van de kofferruimte. Veel auto`s zijn uitgerust met een 2de din slot in het dashboard, wat eveneens mogelijkheden biedt.

De Pioneer XDV-P6 is geschikt voor Dolby Digital en dts via de optionele DEQ-P6600 processor. Hij kan een veelvoud aan formaten aan zoals DVD-video, DVD-R/RW, Video-CD, CD-R/RW, MP3 en WMA en kan zowel op een Pioneer toestel met IP-bus als "stand alone" bediend worden. Hierdoor kan hij als bron voor elk beeldscherm worden gebruikt.

GEX-500DVB

De komst van digitale TV uitzendingen (DVB-T) biedt heel wat mogelijkheden in de auto. Pioneer is er als de kippen bij om een krachtige DVB-T ontvanger voor de auto te introduceren. De Pioneer GEX-500DVB is uitgerust met een dubbele ontvanger en antenne die steeds de beste ontvangst garanderen. Passagiers die TV kijken aan snelheden van 120km/h en meer wordt realiteit.

FastTeletext zorgt voor de nodige info, terwijl EPG (Electronische Programma Gids) je alle nodige informatie over de programmatie van zenders bezorgt. Een CI slot laat toe om de kaart van betaalservices te gebruiken in Nederland. De Pioneer GEX-500DVB DVB-T tuner heeft een IR-oog en een IR-afstandsbediening, waardoor hij met eender welk scherm gebruikt kan worden.

Momenteel zijn er reeds DVB-T uitzendingen in de meeste Europese landen waaronder België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Voor details over uitzendingen zie ook de volgende link: http://www.dvb.org/about_dvb/dvb_worldwide/index.xml.

MERK

EDITORS' CHOICE