NIEUWSB&W

Energy introduceert RC Mini


Redactie HiFi.nl | 04 juni 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Energy Speaker Systems introduceert de nieuwe Reference Connoisseur (RC) Mini lijn. De RC Mini modellen zijn, zoals de naam al suggereert, zeer compacte luidsprekers. Het RC Mini assortiment bestaat uit een RC Mini monitor luidspreker en een RC Mini center luidspreker.

De reeds geïntroduceerde Reference Connoisseur modellen zijn inmiddels door de pers zeer positief ontvangen. De RC Mini serie is voorzien van componenten die ook in de grotere luidsprekers worden gebruikt. Zo zijn de woofers voorzien van Energy’s unieke Ribbed Elliptical Surround voor maximale lage tonen weergave zonder vervorming. De hogere tonen worden weergegeven door de befaamde 1 inch HyperBolic™ Aluminium Dome tweeter. Dankzij deze tweeters zijn de RC Mini luidsprekers in staat om hoge tonen te reproduceren met een breed en constant afstraal gedrag. Dit alles om te voldoen aan de Energy doelstellingen van: weergave van geluid met een breed afstralinggedrag, minimale vervorming en een grote bandbreedte.

Het echte houtfineer zorgt voor een chique en tijdloze uitstraling en maakt dat de RC Mini in nagenoeg ieder interieur te gebruiken is. Zowel center als monitor luidspreker zijn leverbaar in kersenfineer, rozenhoutfineer en hoogglans pianolak zwart. Dankzij magneten is de grill af te nemen zonder dat er storende gaten in de luidsprekers zichtbaar worden. Om de luidsprekers van signaal te voorzien wordt er gebruik gemaakt van vergulde aansluitingen. De monitor luidsprekers worden verder geleverd met een handige muurbeugel.

Alle luidsprekers zijn per stuk leverbaar wat het mogelijk maakt om een systeem samen te stellen naar eigen smaak. Voor een extra dimensie in de lage tonen weergave wordt een subwoofer uit de S.3 serie geadviseerd. Meer gedetailleerde informatie is vanaf 1 juni terug vinden op www.lookenlisten.nl.

De complete lijn Reference Connoisseur luidsprekers is nu te beluisteren in het Look en Listen info- en democentrum in Geldermalsen (tel 0345-588082) en verkrijgbaar bij de geautoriseerde Energy dealers. Kijk op www.lookenlisten.nl voor alle Energy verkooppunten.

MERK

EDITORS' CHOICE