NIEUWS

Triangle naar HEA

Redactie HiFi.nl | 30 april 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

HEA te Venlo heeft met ingang van 21 april het agentschap voor Nederland en Vlaanderen verworven van Triangle luidsprekers uit Frankrijk.

Als voorbeeld is afgebeeld de Esprit Antal Esw. Dit 3-weg systeem loopt (-3 dB punten) van 43 Hz tot 20 kHz en heeft een rendement van 91 dB. De belastbaarheid is 120 watt continu (240 watt piek). Afmetingen: 1140x310x370 mm.  De prijs voor de Nederlandse markt is verlaagd: slechts 699 euro per stuk!

Triangle levert een compleet gamma luidsprekers: high end monitors, vloerstaanders, home cinema systemen tot en met in-wall systemen. Triangle ontwikkelt reeds vanaf 1981 haar systemen geheel zelf van alle luidsprekerunit onderdelen tot en met de kast.

Triangle heeft verschillende gepatenteerde technologieën in huis die een hoge prijs-kwaliteit verhouding realiseren. De Esprit tweeter heeft een ultralicht en stijf titanium diafragma. De tweeter behuizing vormt een geïntegreerde hoorn die het rendement verhoogt en een uniek brede afstraling in alle richtingen geeft. Mede door de phase plug en de inwendige demping is het frequentiebereik zeer vlak en klinkt de muziek uitermate dynamisch, geheel onvervormd en vrij van kleuring. Triangle maakt voor haar woofers en middentoners gebruik van langvezelig cellulose (’papier’), ontwikkeld en per toepassing geoptimaliseerd. Dit materiaal paart stijfheid en een hoge inwendige demping aan een ultra licht gewicht. De conus ophanging van de bas/midden units is van berubberd textiel, geplooid in liefst vier rillen! Het frame biedt door de grote openingen weinig luchtweerstand maar is toch zeer stijf en resonantie arm door de zware uitvoering in kostbaar gegoten aluminium. De spreekspoel is in twee lagen gewikkeld: een laag aan de binnenzijde en de andere laag aan de buitenzijde! Het resultaat is een lage inductiviteit (optimaal voor de weergave van de hogere frequenties) en hoge belastbaarheid. Middentoners zijn voorzien van een rubber phase plug. Woofers hebben een grote aluminium dome die een strakke en snelle basweergave waarborgt. Zeer uniek is Triangle’s ’Single Point Energy Conduction’. De speaker staat aan de achterzijde op een van de kast akoestisch geïsoleerde gegoten aluminium plaat met 4 verstelbare spikes. Aan de voorzijde steunt de speaker op een verstelbare roestvrij stalen spike zodat alle akoestische energie optimaal wordt geconcentreerd en gestabiliseerd naar een enkel punt. Muzikaliteit in al haar schakeringen van timbres, dynamiek, details is het resultaat, ook in de ruimte precies weergegeven zoals vastgelegd in uw CD of LP.

Door hun relatief hoge rendement (van 90 tot 92 dB) zijn deze weergevers ook uitermate geschikt voor (kleinere dus betaalbare) buizenversterkers!

MERK

EDITORS' CHOICE