NIEUWSB&W

Magnan Cables in Nederland

Redactie HiFi.nl | 18 april 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Audiotorium Audio Import kondigt met gepaste trots aan dat ze vanaf heden de vertegenwoordiging van Magnan Cables voor de Benelux hebben verkregen.

Magnan Cables is een Amerikaanse fabrikant die zich sinds 1990 heeft gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van high end interlinks en luidsprekerkabels. Deze kabels zijn allen gebaseerd op jarenlang zeer extensief onderzoek naar audiokabels en hun eigenschappen.


Magnan Signature Interconnect

De filosofie van de ontwerper is dat de subtiliteit en de resolutie van het menselijk gehoor veel beter zijn dan momenteel kan worden gemeten of kan worden verklaard met hedendaagse neurologische theorieĂ«n. Niettemin is er reeds een goed begin gemaakt in het begrijpen van onderliggende fenomenen, zodat beter voorspeld kan worden welke materialen en ontwerpideeĂ«n het beste zouden aansluiten bij het menselijk gehoor. De ontwikkeling van Magnan kabels is gesteund op de zeer belangrijke ontdekking dat het menselijk gehoororgaan enorm gevoelig is aan de verwijdering of vermindering van door het skin-effect veroorzaakte vervormingen in het tijdsdomein. Deze vervormingen hebben een negatieve invloed op het muzieksignaal, wat resulteert in een slechter muziekweergave. 


Revolutionaire technologie

De Magnan kabels combineren, volgens de fabrikant, een revolutionaire en zeer dunne legering en niet-metalen ribbon-technologieën met de beste dielektrische constructie die momenteel denkbaar is (lucht en Teflon). Een andere unieke eigenschap van de Magnan kabels is dat ze allemaal, met uitzondering van de Type IIIi, volledig met de hand gemaakt worden. Het volledige constructieproces neemt per kabel verschillende uren in beslag en daarna wordt elke kabel nog uitvoerig getest en geëvalueerd.

Momenteel heeft Magnan Cables wereldwijd een meer dan uitstekende reputatie opgebouwd en zijn de kabels voor velen de standaard waaraan anderen worden afgemeten. Het unieke van Magnan Cables, zo beweert de fabrikant, ligt in het feit dat zij tot nu toe de enige fabrikant zijn die erin geslaagd is om het zo gevreesde skin-effect drastisch te verminderen. Dit resulteert dan ook in de vermindering van de hiermee samenhangende tijdsversmering in de geleiders.


Het resultaat

Het resultaat is volgens de importeur een kabel die het spreekwoordelijke gordijn van voor de muziek weghaalt. Het geluidsbeeld zal beter gefocust worden, en je krijgt veel meer diepte en breedte in het beeld. “Door de eliminatie van het skin-effect wordt ook de achtergrondruis gevoelig verminderd en worden details hoorbaar waarvan je niet wist dat ze zich op de muziekdrager bevonden”, aldus de importeur.

De verschillende reviews van de kabels bevestigen keer op keer de superieure kwaliteiten van Magnan Cables. Zo zegt het gezaghebbende Amerikaanse Stereophile:
“... Een meesterlijke balans tussen superbe muzikaliteit en verbluffende precisie…De soundstaging is de beste die ik ooit gehoord heb, bij eender welke kabel...”

Enjoy The Music, een belangrijk Amerikaans internettijdschrift zegt over Magnans digitale kabel het volgende:
“Deze digitale kabel benadert (en vind eigenlijk zelfs zijn gelijke) in de verbluffende Silver Bronze (ook een Magnan kabel) waar het gaat om dynamisch bereik…uiterst dynamisch zonder het verlies van tonale delicaatheid (het verleidelijke aspect van muziek)…Dit is een digitale kabel die je moet koesteren!”

Voor meer informatie en Dealers kan je Audiotorium Audio Import contacteren via info@audiotorium.nl of per telefoon op het nummer 071-5148455/06 53930180.

MERK

EDITORS' CHOICE