NIEUWSB&W

Eclipse naar Nederland


Redactie HiFi.nl | 17 april 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Per medio april 2006 maakt Eclipse de stap naar Europa. Servi-Q zal de car-audio producten van Eclipse op de markt gaan brengen.

Voorafgaand aan de Car-hifi show in Sinnsheim in april zal er in Duitsland en de omliggende landen gestart worden met de uitleveringen van de eerste Eclipse producten die speciaal door de fabrikant FUJITSU TEN voor de Europese markt zijn ontwikkeld.

Fujitsu Ten, onderdeel van het grote Fujitsu conglomeraat bekend van o.a. FUJITSU-GENERAL (Plasmaschermen en airconditioners) en FUJITSU-SIEMENS (computers), maakt als sinds 1955 autoradio’s. Waren dit in eerste instantie radio’s voor de eerste installatie in Toyota’s (Toyota heeft een aandeel van 35% in Fujitsu Ten), later werden er radio’s onder de merknaam Fujitsu-Ten wereld wijd gedistribueerd, waaronder ook in Nederland. In 1988 introduceerde Fujitsu Ten onder de merknaam Eclipse een productlijn voor de Amerikaanse markt. In 1995 werd Eclipse op de thuismarkt Japan geïntroduceerd. Inmiddels is Eclipse in Japan de marktleider op het gebied van navigatie en heeft aldaar een marktaandeel van maar liefst 20% op het gebied van navigatie en 17% totaal.

Belangrijke wapenfeiten uit de historie van Fujitsu-Ten car-audio:

  • 1959:  Introductie van de eerste Japanse transitor autoradio.
  • 1967:  Introductie van de eerste Japanse 8-track car stereo systeem.
  • 1989:  Introductie van ’s werelds eerste in-car DSP sound processor.
  • 1994:  Introductie van Car Marty, ’s werelds eerste in-car multimedia speler.
  • 1997:  Introductie van ’s werelds eerste 1-Din 6 disc CD wisselaar.
  • 2000:  Introductie  van ’s werelds eerste in-car 5.1 DVD weergave systeem en het eerste DVD navigatiesysteem in 2-Din formaat.
  • 2002:  Introductie van ’s werelds eerste in-car navigatiesysteem met 20GB harddisk.
  • 2006:  Introductie van ‘s werelds eerste en tot nu toe enige in zijn soort 1-Din All in One (Radio, CD/DVD en HDD 20GB navigatie) systeem.

Naast car-audio is Fujitsu ten ook een grote toeleverancier van car-electronics aan autofabrikanten, waaronder elektronica en sturingen voor airbags, remsystemen, display’s, radar technologie, motormanagement systemen en geavanceerde communicatiesystemen.


Eclipse in Europa

Eclipse is overal ter wereld gepositioneerd aan de bovenkant of zelfs High End deel van de markt. Dat zal in europa ook zo zijn, want alle producten zijn afgeleid van de de Japanse en Amerikaanse modellen. Als start is gekozen voor een drietal producten.
 
AVN 8826
’s Werelds eerste1-Din All in One (FM,MW en LW RDS tuner, CD/DVD en HDD 20GB navigatie) systeem. De Ultima Engine zorgt voor supersnelle verwerking van navigatie opdrachten die perfect zichtbaar worden op het 17,5 cm wide TFT scherm met 32.000 kleuren. Playback van CD/CD-R/RW, MP3, WMA, DVD-video, DVD-R/RW en DVD+R/RW. Memorystick Duo, 4 x 50W Mosfet eindtrap en veel meer.In combinatie met één enkele uitbreidingsunit DCU 105 kunnen professionele functies als AV-Matrix, DTS, Dolby Pro Logic II, Time Alignment Pro, Parametric EQ Pro, Crossover Pro, Frequentie weergave analyse, Pink noise,10 x 5V pre-out,  2 x AV uitgang, 2  x AV ingang, 2 digitale audio-ingangen (coax en optisch), MOSFET 4 x 50W uitgangsvermogen en een 24 Bit D/A converter.

Prijsindicatie: 2899 euro


CD 8445E

High End CD/Memory Stick Receiver met MP3 en WMA weergave. Circel Surround II weergave maakt surround weergave mogelijk door middel van 4 luidsprekers. Een Mosfet 4 x 50W eindtrap, een 8V! pre-out en een 24-bit DAC zorgen voor een formidabele weergave. Eclipse Web-service voor Time Alignment, Crossover en Parametrische equalizer inregeling.

Natuurlijk heeft de CD844E een afneembaar front en daarnaast het voor Eclipse exclusieve ESN beveiligingsysteem. Wordt geleverd incl. afstandsbediening.

Prijsindicatie: 649 euro


CD 5425E

CD/RDS receiver met CD, CD-R/RW en MP3 weergave. Een Mosfet 4 x 50W eindtrap met een 5V pre-out (bij een lage 55 Ohm impedantie) zorgen voor een hoogwaardig klankbeeld. Een 3 bands grafische equalizer, geluidsterkte aanpassing van de muziekbronnen en toonregeling voor laag, midden en hoog zorgen voor goed inregelbaar klankbeeld.

Het afneembare front en het voor Eclipse exclusieve ESN systeem zorgen voor een uitstekende beveiliging.

Prijsindicatie: 349 euro

Eclipse wil het merk in een rustig tempo opbouwen via geselecteerde inbouwspecialisten. Servi-Q heeft met de merken Canton en Oehlbach al car-audio producten in huis.

Voor informatie kunt u terecht bij Servi-Q B.V.
Tel. 033-2537193 of info@servi-q.nl
Website: www.eclipse-web.com/eu

MERK

EDITORS' CHOICE