NIEUWSB&W

THX in BMW Z4

Redactie HiFi.nl | 15 april 2006 | B&W

(van de HiFi.nl redactie)

Eind Maart heeft THX Ltd. bekend gemaakt  dat de eerste “THX Car Audio System” certificatie voor de Europese automobielindustrie een feit is. De eer is aan het “Beierse Motor Werke” welke met hun “Premium Sound System”, beschikbaar voor de BMW Z4 Roadstar en Coupe modellen, voldeden aan de eisen die THX Ltd. stelt, en daarmee de eerste Europese autofabrikant is die een volledig THX gecertificeerd car-audiosysteem kan aanbieden aan hun klanten.

Car-hifi en audiocomponenten in de huiskamer hebben meer gemeen dan menig individu zou denken en aangezien de eisen op het gebied van Home Entertainment bij veel consumenten steeds toeneemt, was het een logisch gevolg dat ook de eisen ten aanzien van car-hifi zouden toenemen. BMW biedt haar klanten met het THX-gecertificeerde Car Audio System een “state-of-the-art” audiobeleving welke een antwoord moet zijn op deze toenemende vraag naar kwaliteitsweergave.

Om deze ultieme geluidservaring te bereiken zijn een stel luidsprekers, subwoofer en de overige audiocomponenten natuurlijk nog maar het halve werk. Veel aandacht is gegeven aan de technische prestaties van de componenten, een analyse van de ruimteakoestiek in de auto is gemaakt  en de positionering van de verschillende luidsprekers is hieruit bepaalt. THX Ltd. en BMW hebben in dit stadium nauw met elkaar samengewerkt om de certificering uiteindelijk tot een feit te maken. Daarnaast heeft THX Ltd. nog diverse testen gedaan onder verschillende omstandigheden om te kunnen garanderen dat de weergavekwaliteit gewaarborgd blijft, of u nu over de snelweg rijdt of door de smalle binnenstraten van een drukke stad.

BMW is trots op het gegeven dat zij nu een audiosysteem kunnen aanbieden dat de goedkeuring van het instituut THX Ltd. kan dragen. “THX Ltd. is immers een zeer bekende naam binnen de Home Entertainment en professionele bioscoopwereld dankzij hun innovatieve technologieën om een optimale  geluidservaring te garanderen” aldus Edgar Kirk, hoofd Ontwikkeling Audio Systems van de BMW Group, “wij zijn vereerd om deze standaard nu ook aan BMW rijders te kunnen aanbieden”.


Details van het THX-gecertificeerde Car Audio systeem.

Het THX gecertificeerde Car Audio System in de BMW Z4 is dusdanig ontwikkeld zodat de muzikale beleving zoals de maker het bedoeld had gewaarborgd is. Of het nu gaat om klassieke muziek of populaire genres, zowel de bestuurder alsook de passagiers zullen genieten van hun favoriete muziek op hoog niveau zoals dat meestal enkel door de betere Home Entertainment systemen weergegeven wordt.


Enkele highlights van het, door THX gecertificeerde Premium Sound System van de BMW Z4:

Tien luidsprekers die allen worden aangestuurd via een 10 kanaals versterker en digitale sound processor. De BMW Carver technologie maakt het mogelijk om een hoge output te halen met drivers van geringe diameter (meer dan 120dBspl). Twee subwoofers direct achter de stoelen elk aangedreven door een 100W versterker. Twee woofers in het voorste gedeelte van de auto, elk aangedreven door een 40W versterker. Zes midrange en tweeters, gelocaliseerd in de deuren en achter de stoelen, elk aangedreven met 25W. Totale output van 430W.

MERK

EDITORS' CHOICE