NIEUWSDenon

Denon AVR-2807

Redactie HiFi.nl | 07 april 2006 | Denon

(ingezonden mededeling)

Met de introductie vorig jaar van de AVR-2106 en onlangs de AVR-3806 werd al snel duidelijk dat de ontwikkelingen op het gebied van versterkertechniek niet stil staan.

Aangezien de AVR-2805 dateert van juli 2004 werd het hoog tijd voor een waardige opvolger. DENON komt echter niet met een AVR-2806 maar introduceert met de AVR-2807 het eerste model uit de 07-Serie. U zult zich afvragen waarom?

Dit heeft alles te maken met het feit dat de technieken die toegepast worden in de AVR-2807 tot voor kort ondenkbaar waren in de prijsklasse onder €1.200,-. Dus in plaats van een evolutie van de AVR-2805 mag men best spreken over een revolutie als het gaat om prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat te denken van twee HDMI ingangen en Ă©Ă©n HDMI uitgang inclusief HDMI Conversie. Dit maakt het mogelijk om de best mogelijke digitale verbinding te maken tussen DVD Speler, AV-Receiver en digitale HD Ready beeldschermen. Zelfs 1080p signalen (het allerbeste High Definition formaat) worden moeiteloos verwerkt door de AVR-2807.

DENON’s topmodel AVC-A1XV (6.199 euro) had de wereldprimeur van het Audyssey MultEQ XT systeem. Dit revolutionaire Auto Setup/Auto Room EQ systeem maakt het mogelijk om meer dan één ideale luisterpositie te creëren. Tot voor kort was dit systeem voorbehouden aan AV-versterkers en AV-Receivers uit de hogere prijsklasse, maar met de AVR-2807 komt deze techniek beschikbaar voor een groter publiek. Een hoogwaardig AV-systeem opgebouwd rondom de AVR-2807 geeft optimaal luistergenot voor meerdere luisteraars op maximaal 6 verschillende luisterposities.

Naast HDMI Conversie en Audyssey MultEQ XT heeft de AVR-2807 o.a. ook de mogelijkheid van Bi-amping, Front B, AL24 Processing Plus en User Mode Presets. Allemaal features die direct overgenomen zijn van de duurdere topmodellen.

De nieuwe AVR-2807 heeft de primeur van een Dock Control aansluiting aan de achterzijde. Deze is bedoeld voor het aansluiten van het optionele DENON ASD-1R Docking Station. Hiermee wordt het mogelijk om Audio, Foto’s en Video afkomstig van de iPod weer te geven via de AVR-2807. Bediening gebeurt met de afstandsbediening van de AVR-2807. Alle toekomstige DENON AV-Receivers uit de 07-Series zullen standaard worden uitgerust met een Dock Control aansluiting.


Alle pluspunten nog een keer op een rijtje:

  • 7x110 Watt (8 Ohm, 20Hz – 20kHz, 0,05% THD)
  • Bi-amping mogelijkheid voor de Front-kanalen
  • Nieuwste 2000 MFLOP’s SHARC DSP
  • Audyssey MultEQ XT Auto Setup en Room EQ
  • HD-ready: Component en HDMI (1080p) in- en uitgangen
  • HDMI-conversie zet het analoge videosignaal om naar HDMI
  • Pure Direct en AL24 Processing Plus
  • iPod Dock Control aansluiting
  • Universele, programmeerbare afstandsbediening


De nieuwe AVR-2807 is verkrijgbaar bij de geautoriseerde DENON dealer en heeft een verkoopprijs van 1.199 euro. Kijk op www.lookenlisten.nl voor een dealer bij u in de buurt.

MERK

EDITORS' CHOICE