NIEUWSSony

Sony Bravia V2000 serie


Redactie HiFi.nl | 20 maart 2006 | Sony

(ingezonden mededeling)

Een ongekend natuurgetrouwe kleurenweergave, een zeer grote kijkhoek en de kracht van de BRAVIA ENGINE - Sony introduceert de BRAVIA V2000-serie.

De nieuwe BRAVIA V2000-serie vertegenwoordigt een doorbraak op het gebied van kleurenweergave. Sony`s exclusieve Live Colour Creation-technologie laat het kleurenspectrum op het scherm tot leven komen, met een adembenemend resultaat. Een aanzienlijke vergroting van het bereik van rood- en groentinten brengt de schermweergave dichter bij de realiteit dan ooit tevoren.

De sleutel tot de verbreding van het kleurenspectrum is de speciaal opnieuw ontworpen Live Colour Creation (LCC) backlight van de V2000-serie. Deze nieuwe backlight-technologie is een exclusief ontwerp van Sony dat gebruikmaakt van verbeterde lichtafgevende fosfors die oorspronkelijk werden ontwikkeld voor de Trinitron-CRT. Deze vergroten actief de rode en groene spectrumcomponenten die de achtergrondverlichting afgeeft zodat 30% meer kleurnuances worden gerealiseerd.

Live Colour Creation werkt nauw samen met BRAVIA ENGINE voor de verbetering van signalen, zelfs HDTV, voordat deze op het scherm verschijnen. De beeld-voor-beeld verwerking van BRAVIA ENGINE zorgt voor een zichtbare verbetering van de kleurweergave en het contrast. Daarnaast zorgt deze voor minder signaalruis die zou kunnen leiden tot slecht beeld.

Het beeldscherm zelf is al even bijzonder. Elk paneel is gesneden uit het allernieuwste 7e generatie glas met S-PVA (Super Vertical Pattern Alignment) moleculaire aansturing voor een bredere kijkhoek en behoud van de beeldkwaliteit wanneer de kijker naar opzij beweegt. S-PVA levert ook een verbluffende contrastverhouding van 1300:1 - van diep zwart tot puur wit en alles daartussenin. Het resultaat: nauwkeurige detaillering, helderheid en diepte die recht doen aan de beste cinematografie.
De audiokwaliteit van de V2000-serie sluit perfect aan bij de visuele capaciteiten. De volledig digitale versterking onderdrukt ruis en de BBE Digital® verbeteringsalgoritmen zorgen voor absolute helderheid van zowel dialoog als omgevingsgeluiden. SRS TruSurround XT® signaalverwerking zorgt voor een virtueel surroundgeluid zonder externe luidsprekers.

Alle modellen zijn klaar voor de toekomst en kunnen digitale uitzendingen ontvangen via een geïntegreerde digitale TV (DVB)-tuner1. Externe HDTV en andere AV-bronnen kunnen worden aangesloten via één enkele kabel dankzij de geïntegreerde HDMI (High-Definition Multimedia Interface)-connector. Alle functies van de televisies zijn toegankelijk via de ergonomisch vormgegeven afstandsbediening, die een relatief klein aantal toetsen heeft voor een maximaal gebruiksgemak.

De BRAVIA V2000-serie biedt modellen met een 32-, 40-, en 46-inch beeldscherm.

1 DVB-T MPEG2 digitale zendkanalen

Consumenten Adviesprijs:
KDL-32V2000: 1999 euro
KDL-40V2000: 3299 euro
KDL-46V2000: 4599 euro

EDITORS' CHOICE