NIEUWSPioneer

Pioneeer 50 inch 1080p plasma

Redactie HiFi.nl | 28 februari 2006 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Een plasmascherm dat met dubbele pixel dichtheid,verbluffende beelden tovert op platte schermen.

Pioneer, het bedrijf dat een ijzersterke reputatie heeft bereikt dankzij de superieure prestaties van zijn plasmaschermen, kondigt vandaag de lancering aan van de allereerste 50’’ 1080p-plasmaschermen. Een technologische innovatie die met een dubbele pixel dichtheid en resolutie garant staat voor de beste beeldkwaliteit van platte schermen. Het PDP-5000EX plasmascherm van Pioneer met een resolutie van 1920 x 1080 pixels kan alle HD-bronnen weergeven van 720p en 1080i tot 1080p.


Achter de aantrekkingskracht van een PURE Vision Black-plasmascherm schuilt een technologie die een standaardresolutie van 1080p met meer dan 2 miljoen afzonderlijke pixels genereert. De PDP-5000EX combineert de hogere pixel dichtheid van de 1080i en de snellere verversingsfrequentie van de 720p voor vlot in elkaar overvloeiende, haarscherpe en flitsende beelden uit actiefilms of sportmanifestaties met de uitzonderlijk scherpe, heldere en zuivere beeldkwaliteit waar Pioneer zo bekend om staat. De PDP-5000EX van Pioneer luidt een nieuwe dimensie in HD in en opent de deur naar de ultieme thuisbioscoop.

“Het nieuwe 1080p-plasmascherm is een doorbraak die ons streven naar perfectie weerspiegelt. Een standaardresolutie van 1080p stond al op het verlanglijstje toen Pioneer in 1991 begon met het onderzoek en de ontwikkeling van plasmatechnologie. Met de technologie die we sindsdien ontwikkelden, slaagden we erin de pixel dichtheid en resolutie in een plasmascherm van 50” te verdubbelen”, verklaart Philippe Coppens, Manager Technology and Product InfoManagement bij Pioneer Europe NV.

De PDP-5000EX kan niet alleen 1080p-signalen weergeven, het kan beelden van alle andere bronnen converteren naar een optimale HD-weergave met fraaiere kleuren en een verbeterde weergave van snelbewegende beelden. Dit PURE Vision Black 1080p-plasmascherm van Pioneer geeft zowel standard definition- als high definition-bronnen weer en converteert ze automatisch naar beelden met een optimale resolutie.

De technologie van Pioneer achter de 1080p berust onder meer op:

  • De Deep Waffle Rib Structure (diepwafelribstructuur) waarbij iedere cel dieper ligt om het fosforvolume gelijkmatig te spreiden voor meer heldere beelden. Door iedere cel in te kapselen met horizontale ribben beperkt Pioneer het doorsijpelen van licht uit nabijgelegen cellen, met meer heldere en nauwkeurige beelden als resultaat. Een nieuwe T-vormige elektrode zorgt ervoor dat individuele cellen oplichten, ondanks het feit dat de cellen maar half zo groot zijn als de cellen uit de vorige generatie schermen. Op die manier behoudt Pioneer zijn scherpe, heldere en nauwkeurige beelden bij een standaardweergave van 1080p.
  • De PURE BLACK Crystal Layer-technologie in een sandwichconstructie tussen het plasmaglas en de afzonderlijke lichtcellen geleidt energie op een veel efficiëntere manier waarbij iedere cel sneller geladen en ontladen wordt en zo het contrast en de helderheid verbeteren zonder dat het energieverbruik toeneemt. Een snelle lading en ontlading van de afzonderlijke cellen resulteert in een naadloze overgang van kleur naar zwart en in scherpere details op donkere achtergronden.
  • High Quality Up Conversion to 1080p beperkt interlacing bij bewegende beelden, zoals bij de 1080i, tot een minimum en verhoogt de resolutie van een 720p-signaal.
  • Het nieuwe PURE Drive 2HD Signal Processing is nauwelijks hoorbaar, heeft een hoge contrastratio en een natuurlijke kleurweergave. De High Precision Video Scaler kan 1080p HD-standaardresolutie ontvangen en weergeven.
  • De Direct Colour Filter beperkt de reflectie van omgevingslicht en verhoogt de kleurweergave omdat een extra glaslaag overbodig wordt. Het resultaat: meer scherpe, heldere en levendige beelden.
  • Met de uitgebreide ISF C3-functie kan een ISF-professional op een eenvoudige, nauwkeurige en betrouwbare wijze een geavanceerde kleur kalibratie uitvoeren. De functie bevat een uitgebreide gammaselectie met acht stappen.
  • Het scherm bevat uitgangen voor Digital HDMI, DVI (HDCP), component- en composietingangen.

Installatie
Een tafelstand en wandmontagebeugel zijn optioneel verkrijgbaar.

Beschikbaarheid
De PURE Vision Black PDP-5000EX van Pioneer zal te koop zijn vanaf juni 2006.

Prijs
PDP-5000EX :      9999 euro


EDITORS' CHOICE