NIEUWSEnergy

Energy introduceert C-serie


Redactie HiFi.nl | 19 februari 2006 | Energy

(ingezonden mededeling)

Een nieuwe ster in het assortiment van Energy Speaker Systems is de C-klasse, een serie scherp geprijsde luidsprekers met de kwaliteiten waar menig duurdere luidspreker zich niet voor zou schamen. Ook in deze nieuwe serie past Energy al zijn kennis en kunde toe, zoals dit al meer dan dertig jaar gebeurt.

Het ontwerp van de luidsprekers kenmerkt zich met een goede balans in grootte, kleurstelling en afwerking. Zo is de hele lijn voorzien van een stijf voorfront (baffle genoemd) gemaakt uit meer dan 2 cm dik MDF, die met een hoogglans zwarte pianolak is afgewerkt. Deze met de hand aangebrachte laklaag bestaat uit maar liefst zeven lagen.

Naast de fraaie vormgeving zijn de technische details uiteraard in tot in de finesses goed geregeld. Zo is de tweeter ontworpen om de delicate hoge tonen zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Deze tweeter, Chambered Aluminum Hyperdrive dome tweeter genaamd, is gebaseerd op elementen uit Energy’s meest kostbare lijn. De volledig nieuw ontworpen woofers in de luidsprekerfamilie zijn voorzien van een met fiberglas versterkt materiaal.

Al met al zorgt de combinatie van kabinet, luidsprekers en cross-over filter voor een ongekend goed klinkende serie luidsprekers. De C-serie familie bestaat uit twee vloerstaande modellen, drie boekenplank luidsprekers, twee center luidsprekers en één surround luidspreker. Om uit dit royale pallet de juiste keus te maken hoeft dan ook geen probleem zijn!

De prijzen van de Energy C-serie zijn als volgt:

C-500: 399 euro
C-300: 299 euro
C-200: 199 euro
C-100: 149 euro
C-50:  99 euro
C-C100: 279 euro
C-C50:  149 euro
C-R100: 149 euro

Alle luidsprekers zijn per stuk geprijsd.

EDITORS' CHOICE