Home Autotainment huis vd toekomst

Redactie HiFi.nl | 07 februari 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Na een grondige verbouwing is op dit moment onze modelwoning voorzien van de laatste ontwikkelingen op gebied van huisautomatisering voor geïnteresseerde. Wij demonstreren in onze modelwoning zaken op gebied van Video HDTV, Audio, Multichannel op diverse budgetten afgestemd, Home theater integratie in woningen, Multimedia voor shared content door de gehele woning op high end niveau, Domotica van alle gewenste zaken in een woning.

Domotica is nog voor velen een nieuw fenomeen en hierbij denk je al snel aan Chriet Titulear: nieuwe snufjes. We staan er eigenlijk niet bij stil dat rondom ons heel veel zaken steeds beter geautomatiseerd worden. Denk aan telebankieren, de moderne auto’s met DVD, airco etc aan boord, breedband internet als grootste informatie bron… We kunnen MSN niet meer wegdenken en zeker niet als er verre relaties zijn. De ontwikkeling is misschien even wennen, maar daarna kunnen we niet meer zonder.

Onze onderneming is gespecialiseerd in het verhogen van wooncomfort. We verzorgen audio/video-toepassingen van mid tot high end, Home theaters, multi mediacenters en betaalbare domotica.

Wat domotica is? De woning is (gelukkig) aan het moderniseren. Niet alleen de cv-installatie wordt luxer zodat ons comfort verhoogt, maar ook onze veiligheid en welzijn kunnen aanzienlijk worden verhoogd.

Domotica zorgt voor gemak, rust en eenheid. Ik spreek uit eigen ervaring: als onze gasten het zien, gaat er een wereld voor ze open! Ze vinden het geweldig dat alles automatisch bediend kan worden. Bijvoorbeeld dat je in de hal de gordijnen kunt sluiten met één druk op de knop. Of een wandscreen in het toilet hebt, zodat je daar online de tv-gids kunt lezen.

Waarom ik het zelf zo prettig vind? Hoe vaak maken we mee dat we in de ochtend ontwaken en druilerig naar beneden lopen om te ontbijten. Het is ideaal als je in een behaaglijke ruimte komt waar de geur van koffie je tegemoet komt. Het licht is al aan en een zacht muziekje zorgt voor het opwekken van je goede humeur.
En wat te denken van het moment dat je in bed stapt. Schat, heb je de deur gesloten en alle lichten uit gedaan? Met een bedieningspaneel kunnen we nu vanuit alle ruimtes - dus ook de slaapkamer - alle zaken overzien in en rondom de woning (en). Zelfs waar dan ook ter wereld is de woning volledig te bedienen en te monitoren!


Comforttoetsen

Dankzij het aaneenschakelen van alle zaken kunnen we comfort creëren met comforttoetsen. Een heel prettig voorbeeld is het voorbereiden voor het kijken van een film. Eén knop en de rolluiken en het projectdoek gaan omlaag, de gordijnen gaan dicht, de TV/projector gaat aan, directe verlichting gaat uit; indirect aan en de temperatuur gaat een graadje hoger ivm stilzitten op de bank. Dit is gemak. De handelingen zijn aanzienlijker verminderd en je comfort is verhoogd.

Maar ook de praktische zaken worden eenvoudig met domotica. Hoe veel energie verbruik je precies? Met domotica kunnen we deze gegevens makkelijker terugvinden. Energiebesparing kan hierdoor gemakkelijk gerealiseerd worden!


Bediening

De bediening is het belangrijkst aan een comfortverhogend systeem. Met touch screens, schakelaars, sensoren en protable remote controls zorgen we voor een bediening die voor iedereen toegankelijk is: zelfs voor kinderen. Zaken die niet door iedereen bediend mogen worden, worden gewoon beveiligd. Met draadlozesystemen kun je ook vanuit de tuin je woning bedienen en zelfs zien dat er iemand voor de deur staat.


Gezondheid

Gedurende je leven gaat je eigen gezondheid een steeds grotere rol krijgen. We proberen toch steeds langer op onszelf te blijven wonen zonder hulp van een ander. Domotica ondersteunt ons hierbij in de breedste zin des woords.


Kosten

We hebben een betaalbare oplossing gevonden zonder in te moeten boeten op de betrouwbaarheid van onze systemen. We blijven tevens doorgaan met ontwikkelen om in de nabije toekomst een systeem op de markt te zetten dat zo goed als draadloos ingezet kan worden. Via onze website kunt u op de hoogte blijven."

In de tussentijd bent u van harte welkom voor een bezoek aan onze modelwoning. Hier laten wij zien wat de mogelijkheden zoal zijn op het gebied van:

 • verlichting, sfeerverlichting
 • klimaatcontrol mbv CV installaties en Airco
 • Camerabewaking
 • Alarm
 • Access Control
 • Audio met muziekdistributie, muziekzones
 • Home theater, uw eigen bioscoop
 • nieuwste ontwikkelingen op TV gebied met HDTV
 • telefonie
 • automatische tuinbesproeiing
 • computers en computernetwerken
 • mobiele communicatie
 • bedieningsgemak
MERK

EDITORS' CHOICE