Lehman Black Cube Decade


Redactie HiFi.nl | 04 februari 2006 | Lehmann Audio

(ingezonden mededeling)

Nieuw in het programma van Lehmann Audio, die met de Black Cube Phono voorversterkers een wereldwijde reputatie heeft opgebouwd, is de Black Cube Decade.

Het model, dat zich bevindt tussen de befaamde Black Cube SE en het referentiemodel Silver Cube, bestaat uit twee delen. Te weten de eigenlijke Phono voorversterker met instellingen voor zowel MM als MC elementen welke via de bekende dipswitches qua versterkingsfactor, impedantie en capaciteit aan te passen is aan vrijwel ieder verkrijgbaar element. Mocht dit nog niet voldoende zijn is er ook nog de mogelijkheid om een passende waarde naar eigen wens te plaatsen op een speciaal daarvoor bestemde, en met vergulde contacten uitgeruste, steekplaats. De versterkingsfactor is instelbaar tussen 36 en 66 dB, terwijl ook een schakelbaar Soft Bass Rolloff  Filter aanwezig is om het signaal te zuiveren van ongewenste subsonische storingen die met name veroorzaakt worden door niet volledig vlakke LP’s. Voor de input/output en voedingsaansluitingen werd gekozen voor de vergulde versie’s van Neutrik.
Het tweede deel van de Decade is de voedingsunit PWX-2 genaamd. De gebruikte overgedimensioneerde trafo is hierbij als bijzonderheid voorzien van een geaarde isolatiespoel tussen de primaire en secundaire winding, en chokes voor en na de spanningsregulatie.
Verder zijn er twee uitgangen beschikbaar voor het voeden van gelijktijdig meerdere apparaten. Ook kan de PWX-2 gebruikt worden als update voor bestaande Black Cube modellen.


Prijs:
De verkoopprijs van de Decade incl.PWX-2 (naar keus leverbaar in zwart of zilver) bedraagt 1400 euro.
De PWX-2 is los te koop voor 390 euro.

Nadere inlichtingen Benelux,
Sound Design
Tel/fax: 0031(0)516-577236
Email: info@sounddesign.nl
Website: www.sounddesign.nl

EDITORS' CHOICE