NIEUWSB&W

NAD Masters bij Hobo HiFi

Redactie HiFi.nl | 13 januari 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Primeur NAD Masters Serie en Dali Euphonia


Op 19-20-21 januari 2006 zal de lang verwachte NAD MASTERS SERIE en de Dali Euphonia te bewonderen zijn bij Hobo Hifi Boxmeer. Officieel laat de NAD Masters Serie nog even op zich wachten maar in nauwe samenwerking met importeur AND Benelux zullen nu al een aantal modellen worden gedemonstreerd.

Uiteraard zal een en ander worden aangesloten (o.a. Dali Euphonia) zodat de Masters Serie in muzikaal opzicht aan de tand gevoeld kan worden.  Op genoemde dagen zal ook importeur AND Benelux aanwezig zijn. Voor de eerste 25 bezoekers van de show ligt een attentie klaar!


NAD M3 Dual Mono Versterker:  analoge sound, digitale afregeling

De M3 is NAD`s concept voor de ideale muzikale metgezel die het in zich heeft de luisteraar daar te brengen waar de muziek zich eenvoudigweg manifesteert in haar eigen volmaakte ruimte. Voor dit doel hebben NAD ingenieurs het klassieke analoge circuitontwerp opgewaardeerd naar niveaus van nooit eerder bereikte prestaties. Het volkomen ontbreken van hoorbare ruis en vervorming is het resultaat van zeer verfijnde analoge constructies en, eigenlijk wel verrassend, het gebruik van digitale afregeling.


NAD M55 Universele Disc Speler: CD/ SA-CD/DVD/DVD-A

De ontwerp opdracht luidde: “Het industriële ontwerp moet een natuurlijke verschijning zijn welke kracht, en dynamiek uitstraalt maar tevens verfijnd en elegant is”. Het degelijk geconstrueerde chassis is gebouwd van dikke carbonstaal platen van 2 mm en het voorpaneel is vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium en gegoten zink. Speciale aandacht is besteed aan de beheersing van mechanische resonantie, omdat die de klankmatige prestaties nadelig kan beïnvloeden. Voor de speciale isolerende voeten is aluminium en siliconenrubber gebruikt voor het dempen van trillingen. Alle signaal connectoren zijn van een robuuste vergulde uitvoering en speciaal geconstrueerd voor de componenten van de NAD Masters Series. De M55 is van binnen en van buiten afgewerkt met een poedercoating en een geavanceerde lakafwerking uit de automobielindustrie, welke een duurzaam en elegant mechanisch resultaat oplevert. Kortom een solide basis voor een uitmuntend klinkende universele disc speler.


Dali Euphonia

Sinds de introductie van de Grand Serie in 1996 heeft deze de status van een klassieker gekregen mede door een elegante vorm, excellent geluid en een eerste klas afwerking perfect met elkaar te combineren. De immense Megaline is het resultaat van een project dat Dali’s ontwerpteam waarin ze werd uitgedaagd om de meest perfecte speaker ongeacht prijs en formaat te ontwikkelen. De Dali Euphonia combineert de elementen uit Grand en Megaline waarbij de klank, stijl en het vakmanschap van de Grand naar een nóg hogere divisie wordt getild met de karakteristieken van de Megaline in een compacter, omgevingsvriendelijker formaat. De uitstekende off-axis frequentie response zorgt voor een Stereo beeld dat vér links én rechts waarneembaar is(grote soundstage). De ruimte wordt op een aangename manier ‘gevuld’ met muziek, met uiteraard het beste resultaat op de zogenaamde ‘sweet-spot’. Het formidabele fasegedrag zorgt voor een natuurlijke klank en een uiterst species ‘beeld’. De gekozen materialen, luidspreker units, filter en kast zorgen er samen voor dat de kleinste muziek details gemakkelijk kunnen worden waargenomen. Géén lopende-band productie maar bouwen van complete luidsprekers in zogenaamde werkstations. Van een lege kast wordt door twee personen een volledig eindproduct gemaakt. Elke speaker heeft daarom ook een handtekening van de bouwer(s) op de achterkant staan. Élke luidspreker wordt individueel getest voordat deze de fabriek verlaat, geen steekproeven dus! Dali luidsprekers zijn mede daarom extreem betrouwbaar.

Interesse gewekt? Wij hopen u graag een dezer dagen te mogen begroeten.

MERK

EDITORS' CHOICE