NIEUWSB&W

Sandisk MP3 met 6GB flash geheugen


Redactie HiFi.nl | 08 januari 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Amsterdam, 6 januari 2006 – SanDisk introduceert zijn top-of-the-line SanDisk Sansa™ e200 MP3 speler met een groot kleurenscherm en 6 gigabyte opslagcapaciteit waardoor deze ideaal is om naar muziek te luisteren of foto`s en persoonlijke video`s te bekijken.

Het bedrijf introduceert daarnaast de Sansa c100, een gunstig geprijsde MP3 speler met eveneens een kleurenscherm en in een compact model. Beide producten zijn onthuld tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, VS.

“Muziek is een ongelooflijk belangrijk onderdeel van de digitale levensstijl, waar de nadruk ligt op toegankelijkheid van muziek, stijl en stabiliteit,” zegt Eric Bone, directeur audio/video product marketing bij SanDisk. “Deze nieuwe spelers hebben tal van functies, een sterk industrieel design en een gunstige prijs die volgens ons iedereen zal aanspreken die houdt van muziek.”

Sansa e200—SanDisks nieuwe trots

De Sansa e200 MP3 speler is SanDisks nieuwe trots die de ambities op het gebied van MP3 spelers van ’s wereld grootste producent van flash-opslagproducten aantoont. De Sansa e200 serie heeft een slank nieuw design en een TFT-kleurenscherm (QCIF+) van 4,572 cm (1,8 inch). Naast hoogwaardige functies voor audio, het bekijken van foto`s en het terugspelen van video`s. De e200 biedt een capaciteit van maar liefst 6 GB en daarmee ruim 1.400 MP3 muzieknummers. De serie is ook verkrijgbaar in modellen van 2 en 4 GB. Het grote kleurenscherm is ideaal om gemakkelijk afspeellijsten, foto`s en video`s te bekijken.

De onderscheidende, zeer sterke en lichtgewicht behuizing heeft een ultramoderne titaniumlaag van Liquidmetal® Technologies die sterker is dan staal en zeer goed beschermt tegen krassen en slijtage. De speler bevat een oplaadbare Lithium-ion batterij voor lange speeltijd en kan worden vervangen om er zeker van te zijn dat de speler jaren achter elkaar dienst doet. Afmetingen van de Sansa e200 zijn 4,4 cm breed x 8,9 cm lang x 1,3 cm hoog (1,7 inch breed x 3,5 inch lang x 0,5 inch hoog).

De spelers van de Sansa e200 serie ondersteunen Microsoft® PlaysForSure™ voor onmiddellijke toegang tot miljoenen digitale nummers. Gebruikers kunnen op deze manier nummers afzonderlijk downloaden en betalen of een onbeperkte hoeveelheid muziek downloaden voor een laag maandelijks bedrag van muziekwinkels zoals Rhapsody To Go® e.a.

De Sansa e200 heeft meer functies ter verbetering van de luister- en kijkbelevenis. Dit zijn:

 • Eenvoudige navigatie dankzij het menu met pictogrammen
 • Diafunctie om gemakkelijk foto`s te bekijken en tegelijkertijd muziek af te spelen
 • FM-tuner met on-the-fly recording om uw favoriete nummers of programma`s op te slaan
 • microSD™ geheugensleuf voor extra geheugencapaciteit en ondersteuning van SanDisk TrustedFlash™ en Gruvi™ kaarten die kunnen worden gedeeld met mobiele telefoons
 • Universele connector voor eenvoudige aansluiting aan externe apparatuur.

De Sansa e200 serie is in maart verkrijgbaar in de VS en in Europa. Euro prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.


Sansa c100—multifunctioneel, gunstig geprijsd

De Sansa c100 serie is bestemd voor de prijsbewuste consument die een muziekspeler wil van hoge kwaliteit, met hoge capaciteit en een kleurenscherm. De serie is verkrijgbaar in 1 en 2 GB.

Het kleurenscherm van 3,07 cm (1,21 inch) kan worden gebruikt om digitale afbeeldingen te bekijken met het formaat van een duimnagel (fotoalbum functie) of om een diashow te maken met muziek.

De Sansa c100 serie ondersteunt Microsoft PlaysForSure downloads en ondersteunende diensten voor eenvoudige toegang tot een grote hoeveelheid muziek en muziekwinkels. De serie omvat ook een digitale FM-tuner met 20 vooringestelde stations, FM on-the-fly recording en voice-recording dankzij de ingebouwde microfoon. De nieuwe speler maakt gebruik van een enkele AAA batterij om een eenheid van stroom te voorzien en beschikt over een universele ingebouwde connector voor eenvoudige toevoeging van nieuwe accessoires. 

De Sansa c100 serie is in maart verkrijgbaar in de VS en in Europa. Euro prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.


Nieuwe SanDisk spelers zijn bijzonder gebruiksvriendelijk

Voor extra gebruiksgemak beschikken de nieuwe spelers over een intuïtief menu met pictogrammen zodat snel kan worden geselecteerd en genavigeerd tussen belangrijke functies.

De nieuwe spelers zijn ontworpen om naadloos aan te sluiten op een grote reeks van populaire muziekformaten zoals MP3 en Windows Media Audio (WMA) in zowel onbeveiligde als beveiligde bestanden (zoals WMA-bestanden die zijn gekocht bij muziekwinkels). De serie ondersteunt ook de nieuwste muziekdiensten van bijvoorbeeld Rhapsody to Go e.a.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »