NIEUWS

Rega introduceert Apollo cd-speler

Redactie HiFi.nl | 22 december 2005 |

(ingezonden mededeling)

Rega maakt trots de geboorte van zijn totaal nieuwe CD speler, de Apollo, bekend. De Apollo volgt de succesvolle Planet op, die sinds 1996 werd geproduceerd en door muziekliefhebbers erg werd gewaardeerd. Het was dan ook een bijna onmogelijke uitdaging voor Rega om de Planet te verbeteren.


Het verhaal

Er zijn slechts een vijftal grote multi-nationals die de kennis en de ontwikkeling hebben van complexe operating systems van CD spelers. Het hoogtepunt van die ontwikkelingen ligt inmiddels alweer acht à tien jaar achter ons. Alle energie werd de afgelopen jaren gestoken in de nu populaire DVD en ander digitale formaten.

Voor het gebruik van CD-loopwerken en bijhorende chip-sets waren Rega en andere fabrikanten volledig afhankelijk van multi-nationals als Philips of Sony. Twee jaar geleden stopte Sony met levering van kwaliteits CD loopwerken, gebruikt o.a. in de Planet, waardoor Rega een zoektocht begon naar alternatieven. Veel andere specialistische fabrikanten vonden soelaas in het Verre Oosten. Rega heeft geluk gehad met het vinden van een Brits software bedrijf waarmee ze kon samenwerken om zichzelf opnieuw te kunnen voorzien van een "high-end" loopwerk. Dit werd gebaseerd op een Sanyo mechaniek.

Door gebruik te maken van de meest geavanceerde computer-technologie is het mogelijk om een grotere geheugencapaciteit te benutten. Hierdoor kon aan het originele "Red Book" worden voldaan zonder de muzikale prestaties aan te tasten. Rega`s nieuwe chipset heeft 20Mb geheugen met een digital processing van 32bit. De foutcorrectie wordt precieser door gebruik te maken van het grote geheugen. Het proces verloopt op een totaal nieuwe unieke methode met de potentie een grotere muzikale prestatie neer te kunnen zetten. Rega blijft trouw aan de Wolfson, 24bit Sigma Delta DA convertor. De nieuwe uitgangstrap werkt volledig in klasse A opgebouwd met discrete componenten.

Als naar Rega’s traditie dient al deze mooie techniek maar één zaak: de muziek!


EDITORS' CHOICE