NIEUWSB&W

Electuur Masterclass


Redactie HiFi.nl | 20 december 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Op zaterdag 11 en 25 maart 2006 organiseert het elektronica tijdschrift Elektuur twee masterclasses over het ontwerpen van High-End versterkers.

Audiospecialist Bruno Putzeys gaat in op High-End halfgeleiderversterkers. En topontwerper Menno van der Veen behandelt High-End buizenversterkers. Het doel van de cursus is om specifieke kennis van audioversterkers te ontsluiten voor een brede groep audioliefhebbers en -ontwerpers.

Elektuur MasterclassDe belangstelling voor High-End audioversterkers, zoals buizenversterkers, is de laatste jaren flink gegroeid. Toch is de afgelopen decennia nauwelijks scholing gegeven, waardoor de kennis alleen nog bij oudere ontwikkelaars nog aanwezig is. Deze kennis dreigt te verdwijnen. De masterclasses van Elektuur beogen ontwerpinformatie over te dragen aan een nieuwe generatie audio-ontwerpers, audiofielen en zelfbouwers etc.

De docenten zijn in de Benelux toonaangevend in hun vakgebied. Zo heeft Bruno Putzeys (België) gewerkt als Hoofd Engineer bij Philips Digital Systems Labs te Leuven en wordt gerekend tot een van de beste ontwerpers van Class-D versterkers van de wereld. Putzeys zal in de masterclass de halfgeleiderversterker van zijn mystiek ontdoen en het ontwerp van een versterker reduceren tot een reeks technische keuzes in plaats van filosofische.

Ir. Menno van der Veen is directeur van zijn eigen Ir. bureau Vanderveen bv en topontwerper van ringkern transformatoren voor High-End audio buizenversterkers. Hij gaat in op het basisontwerp van de buizenversterker, maar ook op de fijne kneepjes en details van de praktijk.

De Masterclass High-End Halfgeleiderversterkers, wordt gegeven op 11 maart 2006 en de masterclass High-End Buizenversterkers op 25 maart 2006. Beide evenementen vinden plaats in Den Bosch.

De deelnamekosten bedragen € 99,- per Masterclass en Elektuur-abonnees krijgen 10% korting. Deelnemers die voor 16 januari a.s. inschrijven ontvangen 5% korting.

Elke deelnemer ontvangt bovendien het nieuwe boek ‘Audio par excellence’ t.w.v. € 24,50 helemaal gratis.

Voor meer informatie zie: www.elektuur.nl/events

MERK

EDITORS' CHOICE