NIEUWSJM Reynaud

JM Reynaud Twin Signature Monitors


Redactie HiFi.nl | 14 december 2005 | JM Reynaud

(ingezonden mededeling)

Je zou kunnen zeggen dat Jean-Marie Reynaud bij het ontwerpen van luidsprekers eigenlijk op de manier van een schilder werkt, eventjes in het Frans:  “créateur d’enceintes”.

Daaronder verstaan we vooral vergelijken, bijwerken en urenlang kritisch luisteren. Maar  natuurlijk ook herbeginnen, aanpassen en vanaf het moment dat hij ten volle tevreden is gesteld over zijn nieuwe creatie, pas dan laat hij ze door het grote publiek ontdekken.

De onderneming van JM Reynaud viert zijn 38 jaar bestaan, deze draagt zijn naam en brengt in zekere zin een deel van zijn "ziel" over bij het ontwerpen van  deze luidsprekers, in tegenstelling tot de onpersoonlijke modellen van grote internationale groepen.

Wat is er nieuw in de Twin Signature ? Kortom alles, behalve de naam...

De Twin Signature is een kompakte luidspreker (maar ook niet té kompakt) hij is voorzien van een nieuwe lage toon weergever, die beter aangepast is aan het lastenboek van JMR, wat tot gevolg heeft opnieuw werk te maken met filtering... De nieuwe tweeter heeft een zijde doom en is met grafiet poeder bewerkt (versterkt), het resultaat is prachtig ! 

De kast ook is veranderd in afmetingen, deze is nu iets dieper en bestaat uit panelen van 19 mm MDF die onder pers worden verenigd teneinde het geheel helemaal onbeweeglijk te behouden. Zoals bij alle luidsprekers van Jean-Marie Reynaud,  wordt hout finering niet alleen buitenkant toegepast maar eveneens aan de binnenkant, dit om de interne druk te beheersen, coherentie en snelheid te bekomen en uiteindelijk is het ook een waarborg voor een sterkere kast. De interne architectuur is zéér goed bedacht met een “ligne triangulaire”, een perfecte driehoeks transmissielijn dat uitloopt op een rechthoekige poort, staande golven worden hierdoor verhinderd en weinig gebruik van absorberende middelen zullen nodig zijn (deze zijn vaak nadelig).

De zijdelinkse afwerking (vol hout) is afgerond om het diffraktie (breken van golven) probleem bij scherpe hoeken te voorkomen (voor het stereofonisch beeld is dit een grote voordeel).

Bi-wiring / bi-amping is bij deze luidspreker niet van toepassing, maar is het in dit geval nodig?

Specificaties:
Impédantie: 4 ohm
Frequentie bereik: 50 - 22000 Hz
Aanvaardbaar vermogen: 70 Watts
Peak vermogen: 140 Watts
Gevoeligheid: 91 dB/W/M
Distortie: minder dan 0.7% (niveau 84 dB)
Bekabeling: Mono-bekabeling
Afmetingen:  H 43 D 35 L 20 cm
Gewicht: 11 Kg

EDITORS' CHOICE