NIEUWSB&W

Volvo met digitale Jukebox

Redactie HiFi.nl | 14 november 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Stond Volvo al bekend vanwege zijn uitgebreide audiosystemen van hoogwaardige kwaliteit, onlangs is het programma uitgebreid met een digitale MP3-speler die volledig in het bestaande systeem is geïntegreerd. Bestuurders van de Volvo’s S60, V70, S80 en XC70 kunnen met de Digital Jukebox hun thuis gedownloade muziek voortaan ook in hun auto beluisteren.

Volvo S60 met digitale Jukebox
 
De Digital Jukebox is ontwikkeld in samenwerking met het toonaangevende PhatNoise en wordt volledig in de bediening van het audiosysteem van de auto geïntegreerd. Het bestaat uit drie componenten: de Digital Jukebox, het DMS-geheugen en een docking station. Eerstgenoemde wordt in de bagageruimte van de auto geïnstalleerd; het DMS-geheugen wordt gebruikt voor het opslaan van muziekbestanden van bijvoorbeeld een cd of computer. Dit geheugen heeft een capaciteit van 20 GB, vergelijkbaar met maximaal 500 uur muziek in MP3-formaat of met 400 cd’s. Het docking station tot slot dient om muziek van de computer naar het DMS-geheugen over te brengen. Dit downloaden gaat snel een eenvoudig via een USB-aansluiting tussen de computer en het docking station. 
 

Music Manager

Uniek voor de Digital Jukebox is de veilige manier waarop de bestuurder zijn muziek kan selecteren en beluisteren. Het werkt in principe hetzelfde als een externe cd-wisselaar en de bediening gebeurt dan ook via de knoppen van het bestaande audiosysteem. Het zoeken van muziekbestanden wordt daarnaast vergemakkelijkt door diverse gesproken meldingen, zoals de naam van de gekozen artiest. Deze meldingen zijn beschikbaar in vier talen: Engels, Duits, Frans en Spaans. De jukebox ondersteunt verder verschillende gecomprimeerde muziekformats en via de meegeleverde Music Manager kunnen muziekbestanden overzichtelijk worden georganiseerd. De Volvo Digital Jukebox is leverbaar vanaf 799 euro inclusief inbouw en montage.

Volvo digital Jukebox

MERK

EDITORS' CHOICE