NIEUWSEnergy

Energy Reference Connoisseur


Redactie HiFi.nl | 30 oktober 2005 | Energy

(ingezonden mededeling)

Met trots annonceert Energy Speaker Systems de nieuwe Reference Connoisseur luidsprekerserie. Deze elegante serie combineert de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en vormgeving.

De serie is ontworpen door John Tchilinguirian, Energy’s leidinggevende ontwerper, hij is vermaard om zijn werk als pionier in luidspreker ontwerp en staat altijd weer garant voor een perfecte geluidskwaliteit. Aandacht voor alle details is een sleutelwoord geweest bij de ontwikkeling van Energy’s nieuwste luidsprekerserie. Of het nu gaat om de nieuwe driver technologie of om de vakmanschap die in het maken van de kabinetten is gaan zitten: alles is met de grootst mogelijk precisie en liefde voor het vak gedaan. Zo zal de nieuwe Reference Connoisseur serie alle verwachtingen overtreffen!

Energy RC-serie

De klassieke belijning van de Reference Connoisseur serie wordt versterkt door de van echt hout gemaakte fineer afwerking. Dit houtfineer is met de hand gepolijst en is beschikbaar in maar liefst drie kleuren; zwart, kersen en rozenhout. De stevige MDF kasten zijn verder versterkt met behulp van het gepatenteerde Interloc TM systeem, deze Energy vinding zorgt voor een extra versteviging over de volle van de kast. Alle modellen zijn verder voorzien van hoogglans zwarte, afneembare, voetplaten waaraan naar wens (de bijgeleverde) spikes bevestigd kunnen worden. Alle modellen uit de serie zijn uiteraard ontworpen met de drie basis ontwerpprincipes van Energy als leidraad: een breed afstralinggedrag, minimale vervorming en een grote bandbreedte.

Energy RC-serie

Alle Reference Connoisseur modellen bevatten vele, gepatenteerde, technologische doorbraken. Dankzij deze ontwikkelingen is er één van de meest muzikale luidsprekers uit de geschiedenis van Energy beschikbaar gekomen. De combinatie van Energy’s 1 inch aluminium HyperDome TM tweeter (een technologie uit de high-end Veritas lijn), het exclusieve quasi toelopende cross-over ontwerp en de gepatenteerde Ribbed Elliptical Surround woofers dragen zorg voor een perfect gebalanceerd spel van technologie die in deze categorie ongehoord is!

Om voor iedere ruimte en om aan iedere wens te kunnen voldoen bestaat de Reference Connoisseur serie uit drie type vloerstaande luidsprekers, een compacte boekenplank luidspreker, een centerkanaal luidspreker en een effect kanaal luidspreker. De modellen hebben respectievelijk de volgende namen gekregen: RC-70, RC-50 en RC-30, RC-10, RC-LCR en ten slotte de RC-R. Meer gedetailleerde informatie kunt u vanaf 26 oktober vinden op www.lookenlisten.nl.

EDITORS' CHOICE