NIEUWSB&W

Townshend Audio geïntroduceerd

Redactie HiFi.nl | 26 oktober 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Deze Engelse fabrikant maakt al meer dan 20 jaar audio apparatuur van het hoogste niveau met vaak baanbrekende ontwerpen. De doelstelling is het optimaliseren van ieder hoogwaardig audio systeem.

Fundamenteel in de visie van Max Townshend is de isolatie van trillingen en resonanties, met de Versatile Seismic Sink Stands is dit probleem opgelost.

Townshend audio

`Impedance matched` luidsprekerbekabeling en interlinks met DCT behandeling zorgen voor een ultieme transparantie en accuratesse van de weergave van de bron. De kabels hebben een cryogeen behandeling ondergaan door langzaam het geheel in een koud bad van vloeibare stikstof te dompelen en daarna weer langzaam op kamertemperatuur te brengen. Ieder materiaal heeft zijn eigen spanning. Bij een cryogeen behandeling verdwijnt deze spanning.

Townshend Audio

Voor werkelijk realistische en natuurgetrouwe weergave is een brede bandbreedte een eerste vereiste. Integratie van de Supertweeters (ribbon tweeters, gevoeligheid instelbaar, frequentieberiek tot 90kHz) haalt het maximale uit zowel analoge formaten als de meest moderne hoge resolutie formaten als SACD en DVD-A. Ook `gewone` cd-weergave profiteert, hoe gek het ook mag klinken, vooral het laag wordt beter gedefinieerd en wordt tastbaarder.

Townshend audio

De TA565 EVO2 is een meerkanaals universele speler (CD/SACD/DVD-A/DVD-V) met een geluidskwaliteit, ook voor cd weergave, van het hoogst haalbare niveau voor een relatief bescheiden prijs. De nieuwe Rock Reference Master draaitafel is nog in ontwikkeling, deze even legendarische als spectaculair neutraal klinkende draaitafel wordt in november verwacht.

Townshend audio

Alle producten van Townshend Audio worden zonder uitzondering beloond met awards door de diverse vakbladen.


Meer informatie:

www.audiotec.nl

MERK

EDITORS' CHOICE