NIEUWSHanze Hifi

Hanze HiFi poetst plaat

Redactie HiFi.nl | 13 oktober 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Hoewel inmiddels iedereen met een iPod of een MP3 speler loopt, verschijnen er steeds meer winkels die oude maar ook nieuwe grammofoonplaten verkopen. Ook kringloopwinkels draaien leuke omzetten in de zwart glanzende schijven.Welke gek houdt zich tegenwoordig nog bezig  met zo’n ouderwets medium?

Dat zijn er écht véél meer dan u denkt! In Europa worden op jaarbasis zo’n 80 miljoen LP’s verhandeld. In Nederland worden daarvan ongeveer 800.000 exemplaren verkocht. Per jaar stijgt dit aantal met 10%.

Vinyl dagen Hanze HiFi

Het kan natuurlijk altijd gekker en daarom organiseert Hanze Hifi, die hifiwinkel aan de Oosterlaan in Zwolle, van 25 tot en met 29 oktober een “Vinyl Vijfdaagse”. Poets uw mooiste platen op óf laat het kosteloos doen (max. 2 per klant). Daarna kunt u ze bij Hanze Hifi draaien op draaitafels van 40 en 50  jaar geleden, maar óók op nieuw gemaakte exemplaren als de Clearaudio Ambient en Avantgarde. U kunt, zoals altijd, gratis uw naald laten controleren. Men heeft daarvoor een speciale microscoop. Tijdens de Vinyl vijfdaagse zal pick-up goeroe Jaap Pees ín de winkel gratis de afregeling van uw draaitafel controleren. Verder is er een speciale platenverkoop in de winkel. Expositie én demonstratie van “vintage” draaitafels. De gevorderde “vinyl-o-fiel” kan genieten van illustere namen als de Garrard 301 en 401. Verder hebben we de Thorens TD 124, de EMT 930 en de Acoustical 2800 speelklaar staan.

Vinyl dagen Hanze HiFi

MERK

EDITORS' CHOICE