NIEUWSB&W

Achtergrond - publicatie week 40

Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2005 | B&W

Deze week geen recensies, wel drie leuke achtergrondartikelen. Zo hebben we nog een verslag van de IFA in Berlijn, hebben we een gesprek met Dennis van Duppen van van Duppen Design en bracht Guido de Kanter een bezoek aan Hobo HiFi in Arnhem. Daar kreeg hij een demonstratie van Sonos Systems. Een draadloos multiroom systeem waarvoor u eens een keer geen tweede hypotheek voor hoeft af te sluiten.

Benieuwd, lees dan snel verder..

Redactie HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Achtergrondartikelen - columns

Sonos bij Hobo Hifi, door Guido de Kanter
Overal in huis toegang hebben tot je hele muziekcollectie met één druk op de afstandsbediening. Je muziek overal in huis simultaan doen opklinken, of in elke kamer iets anders, en dan ook nog in goede kwaliteit.

Sonos

IFA 2005, door Nico de Vries
Het was alweer twee jaar geleden dat in Berlijn de grootste beurs voor consumentenelektronica – de Internationale Funkausstellung of kortweg IFA – werd gehouden.Het belangrijkste wapenfeit is de aanstaande introductie van hoge definitie televisie of afgekort HD-TV.

van Duppen Design, door Jaap Veenstra  
Voor ons staat een oude man met een whiskey-stem over vervlogen tijden te zingen. Je zou met de ogen dicht zweren dat hij echt in de kamer staat, maar ja met de ogen open kun je er niet omheen dat het uit twee luidsprekers komt.

van Duppen Design


Hi-Visit

Daluso, door Bert Dekker 
Form follows function. Een veel gehoorde kreet in audio-land. Luisteren doe je immers met de oren, niet met de ogen. Dat niet alleen de binnenkant, maar zeker ook de buitenkant van het ontwerp terzake doet bewijst Daluso, een luidsprekerfabrikant gevestigd in het Limburgse Echt.

Daluso


Software

Amator (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Amator gaat over een man die bezeten raakt van zijn apparatuur, een verschijnsel dat vaak beschreven wordt op deze site. Het gaat hier alleen niet over hifi-spullen, maar om filmapparatuur.

Paul McCartney - Chaos and Creation in the Backyard (CD), door Luc van Gaans 
Als ik Paul McCartney was zou ik me wel 10 keer bedenken voor ik met een nieuw album de hort op zou gaan: hoe ontzettend je je best ook doet, steeds zijn er maar weer die vergelijkingen met de tijdloze hits en toppers van weleer gemaakt met The Beatles en Wings.

Die Lustige Witwe (DVD-muziek), door Ferd Op de Coul
Doorgaans doen "serieuze" muziekliefhebbers een beetje neerbuigend over operette, vinden het maar oubollig en tijdsgebonden vermaak. Ten dele is dat ook wel zo, maar niet ontkend kan worden dat met name componisten als Offenbach, Von Suppé, Johann Strauss jr het genre een muzikaal en theatraal niveau hebben verleend waar bij vergeleken de vrijwel uitsluitend op show en glitter gemaakte commerciele produkties die tegenwoordig als "musicals" worden opgediend, gebakken lucht zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE