NIEUWSB&W

Brussel - publicatie week 39

Redactie HiFi.nl | 29 september 2005 | B&W

De hoofdstad van Europa wordt steeds belangrijker, zowel op politiek als op HiFi gebied. Met maar liefst twee grote shows die de komende maanden in Brussel plaats gaan vinden en de tientallen HiFi speciaalzaken die de stad rijk is, is Brussel hard op weg om ook de HiFi hoofdstad van de Benelux te worden. Al zullen ze daar in andere grote steden anders over denken.

Tijdens de Brussels HiFi & Home Cinema show (1 en 2 oktober a.s.) presenteren Nederlandse en Belgische importeurs hun nieuwste producten aan het publiek. Het leuke van een show in België is dat de apparatuur anders is dan dat we in Nederland gewend zijn. Met name de Franse merken zijn in België beter vertegenwoordigd dan in Nederland. HiFi.nl is tijdens deze show aanwezig om verslag te doen.  Bent u van plan naar Brussel af te reizen, bezoek dan ook de stand van High Fidelity Discs.  Een groot deel van het assortiment zal in Brussel aanwezig zijn.

Een Frans merk dat tot voor kort niet op de Nederlandse markt beschikbaar was, is Jean Marie Reynaud. Dat deze luidsprekers meer dan de moeite waard zijn mag blijken uit de recensie van Bert Dekker. Rene van Es duikt deze week weer dieper in de buizenwereld met de recensie van een Ayon 300B versterker.

Dat de ontwikkelingen op MP3 gebied snel gaan wisten we eigenlijk al, maar dat de achtergrondartikelen in de twee weken geleden gepubliceerde iPod special nu al een update behoefden hadden we toch niet verwacht. De komst van de iPod Nano en een nieuwe versie van iTunes worden de reden voor de aanpassingen.

Veel leesplezier en misschien tot ziens in Brussel.
Redactie HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Ayon Audio 300B, door Rene van Es
Een eerste kennismaking met Ayon Audio vond plaats op de Doelen show eerder dit jaar. Het tweede en meer uitgebreide beluisteren volgde op de High End Show in München, waar de afspraak werd gemaakt tot het recenseren van zowel Ayon luidsprekers als een Ayon versterker. De luidsprekers gingen naar mijn collega, de versterker kwam bij mij terecht.

Brussel (c) Xingo

JM Reynaud Twin MkIII, door Bert Dekker
"Ze zijn nog niet echt ingespeeld" hoor ik Luc van Hecke nog zeggen nadat hij speciaal uit Brussel een set Jean Marie Reynaud Twin Mk III bij mij thuis aflevert. Luc is productmanager van BELRAM, importeur van Jean Marie Reynaud voor Nederland en België, "Je zult snel het ware karakter kennen van deze luidsprekers, ik kom er graag met je op terug", grijnst hij.

Brussel (c) Xingo


Achtergrondartikelen - Columns

Handeltje, door Rene van Es
De laatste maanden heb ik geprobeerd te volgen wat er allemaal langs komt in de tweedehands rubriek van hifi.nl en ben daar naast een enorme hoeveelheid aangeboden waren ook wat opmerkingen tegengekomen.


Software

Karate – In the Fishtank 12 (CD), door Michiel Witlox
Wanneer platenmaatschappijen zich niet alleen laten leiden door commerciële bedoelingen en muzikanten hun muziek niet laten verzieken door pretenties, geld en de mallemolen van de mediahype, dan kan er iets heel moois ontstaan. Zoiets moois als Karate bijvoorbeeld.

Born – At the end of the day (CD), door Michiel Witlox
De cd is afgelopen. Ik druk op eject. Er gebeurt niets. Ik druk nog eens op eject. En nog steeds weigert de cd-speler in mijn auto de cd van Born af te staan aan zijn fraai vormgegeven hoesje. Is dit een technisch mankement of zal mijn cd-speler dan stiekem toch enig gevoel in zijn laser hebben? Deze cd blijf je namelijk draaien.

Los lunes al sol (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Maandagen in de zon doorbrengen, dat lijkt eerst best prettig. Voor de vijf mannen die we in deze film volgen verwijst de titel echter niet naar een plezierig tijdverblijf. Liever zouden ze aan het werk zijn, maar dat zit er sinds de scheepswerf waar ze werkten sloot niet meer in.

The Snow Walker (DVD-film), door Jan Luijsterburg 
Hoe de arrogante piloot Charlie respect kreeg voor de inuit, dat is in het ultrakort het verhaal van The Snow Walker. Na het authentieke Atanarjuat the Fast Runner is dit een veel conventioneler, behoorlijk gelikt eerbetoon aan een eeuwenoude, maar nu nagenoeg verdwenen cultuur. In het hoge noorden van Canada blijkt niet altijd sneeuw te liggen, zo blijkt uit de ongelofelijk mooie beelden van het onherbergzame lege landschap.

The Station Agent (DVD-film), door Jan Luijsterburg 
Fin is een saaie, eenvoudige man met een hekel aan mensen. Daarbij blijkt hetzelfde effect op te treden als bij mensen die een hekel aan katten hebben: die beesten gaan juist bij hen op schoot liggen. En dat hij saai is valt niemand op omdat hij er zo apart uitziet. Hij is namelijk een dwerg, een lilliputter.

MERK

EDITORS' CHOICE