NIEUWSPioneer

Pioneer DVR-930H-S

Redactie HiFi.nl | 24 september 2005 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Melsele, België  september 2005 -  Pioneer kondigt vandaag aan dat het topmodel van haar HDD/DVD recorders verkrijgbaar is. De DVR-930H-S beschikt over 400GB HDD en de allerlaatste snufjes op het vlak van HDD/DVD opname- en afspeeltechnologie.

Hij beschikt over volledige 10-bits precisiesignaalverwerking; een HDMI interface voor vlekkeloze signaaloverdracht; een 108 MHz/14-bits video DAC die beelden zoals in de film verstrekt; en PureCinema Progressive Scan voor een flikkervrije ‘cinematografische’ kijkervaring.

Pioneer DVR-930H

‘De DVR-930H-S heeft een stijlvol, uiterst modern design met een zwarte acrylfinish. Zijn aantrekkelijke looks passen in elk interieur. En de esthetiek wordt ondersteund door de prestaties en het gebruiksgemak: met zijn superieure opname- en afspeelprestaties, tot 700 uren opnametijd en een verbeterde GUI met GUIDE Plus+™  EPG voor een intuïtieve bediening en and programmering, laat dit paradepaardje niets te wensen over voor liefhebbers van hoogwaardige AV,’ aldus Philippe Coppens, Manager, Technology and Product InfoManagement, Pioneer Europa.

De voornaamste functies van de DVR-930H-S omvatten:

Opname en weergave
Een belangrijk kenmerk van de DVR-930H-S is de onmiddellijke omzetting van binnenkomende videosignalen van analoog naar digitaal en vervolgens volledige 10-bits precisiesignaalverwerking in het digitale gedeelte. De conversie garandeert dat de beelden van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn en omvat alle analoge video-ingangen – waaronder RGB. Met PAL-signalen zorgt een adaptieve 5-lijns kamfilter voor de optimale Y/C-scheiding met zo weinig mogelijk kleurinterferentie en puntstoringen. Een Time Base Corrector, een deel van het digitale proces, stabiliseert het signaal en verwijdert de trillende eigenschappen van analoge video-opnames om een uitzonderlijk niveau van opnameprecisie te halen.

De DVR-930H-S omvat Pioneers ‘Picture Creation’ verwerking om de beeldkwaliteit nog verder te bevorderen.

De integriteit van het videoafspeelcircuit wordt gewaarborgd door de HDMI aansluiting (High Definition Multimedia Interface), die het mogelijk maakt om volledig digitale video- en audiosignalen aan te sluiten via één enkele kabel om perfecte beelden en geluid te produceren zonder signaalverlies. Rechtstreeks aangesloten of via HDMI schakeling (op Pioneers aanstaande VSX-AX4AVi-S en VSX-AX2AV-S ontvangers) op een volledig digitaal Pioneer ‘PURE Vision Black’ plasmascherm kunnen de gebruikers genieten van een volledig digitale, pure audio- en visuele ervaring.

Daarnaast beschikt de DVR-930H-S over een 108 MHz/14-bits video D/A convertor. Die garandeert beeldperfectie door de resolutie ver boven de limiet van traditionele gegevensomzetters te duwen – zo dicht mogelijk bij de originele DVD-bron. Pioneers recentste VQE9, enkel geïntegreerd in Pioneers videotoestellen van de topklasse, bevordert de progressieve verwerkingsfunctie voor alle videomateriaal aanzienlijk. De recorder is ook uitgerust met PureCinema Progressive Scan, die de scansnelheid van het beeld op een doeltreffende manier verdubbelt om een erg stabiele, flikkervrije ‘cinematografische’ kijkervaring te creëren.

GUI-functies
Door te evalueren hoe consumenten reageren op technologie, heeft Pioneer een uiterst intuïtieve, gebruiksvriendelijke scherminterface (GUI) ontwikkeld. Dus zelfs wanneer gebruikers de nieuwe recorder voor het eerst gebruiken, kunnen ze genieten van zijn eenvoudige, handige en duidelijke bedieningen op het scherm.

GUIDEPlus+ EPG
Het gebruiksgemak van de DVR-930-S wordt uitgebreid met de GUIDE Plus+™  EPG. Die omvat een elektronische TV-gids tot zeven dagen met een eenvoudige knop om te programmeren uit gedetailleerde TV- en programmagidsen.

Capaciteiten en versneld dubben
De DVR-930H-S kan tot 700 uren video opnemen op de interne harde schijf. Dankzij Pioneers hoogwaardige MPEG-encoder kan hij tot acht uren opnemen op een single-layer DVD-R/DVD-RW schijf.Door optimaal gebruik te maken van het geïntegreerde snelle mechanisme van de DVD-schrijver kan video ook gemakkelijk op DVD worden overgedragen. Afhankelijk van de geselecteerde opnamemodus en de gebruikte DVD-R/DVD-RW media kunnen opnamesnelheden van meer dan 50 keer de afspeelsnelheid worden gehaald.
 
Uitbreidende toepassingen
De recorders bieden ook een uitstekende flexibiliteit op het vlak van opnemen en afspelen. De gebruikers kunnen niet alleen genieten van ‘Chase Play’ playback, maar zelfs eerder opgenomen media versneld kopiëren naar DVD of een reserveschijf, en ondertussen nieuwe bestanden opnemen op de HDD of vroegere opnames op de HDD bekijken.
 
Er wordt ook ondersteuning geboden om geluidsmateriaal op schijf af te spelen in WMA- en MP3-formaat.
De gebruikers kunnen met de toepassing PhotoViewer ook JPEG-bestanden afspelen die zijn opgenomen op CD.
Er kan eenvoudig worden opgenomen van een brede waaier bronnen en er is ook een ingebouwde analoge TV tuner met ondersteuning voor optimale RGB-video via SCART en voor digitale camcorders via de DV-ingang/uitgang.

Pioneer DVR-930H

Stabiliteit van het onderstel
De stabiliteit van het systeem, cruciaal voor een hoogwaardige audio- en videokwaliteit, wordt bevorderd door het innovatieve, dubbel gelaagde onderstel. Dat absorbeert ongewenste interne en externe trillingen, waardoor een stabiel audio/videoverwerking en -weergave wordt bereikt.


Beschikbaarheid en prijs:
De DVD-recorder zal beschikbaar zijn vanaf oktober 2005.
DVR-930H: 1599 euro


EDITORS' CHOICE