Metronome Technologie nu in Benelux


Redactie HiFi.nl | 06 september 2005 | Metronome Technologie

Antwerpen, 29 augustus 2005 – Metronome Technologie is een Franse fabrikant van CD transports, DACs en geïntegreerde CD spelers. De ontwerpen zijn allemaal van Dominique Giner, de man die heeft meegeholpen om Jadis groot te maken. Alle Metronome Technologie producten onderscheiden zich door hun uitstekende dynamische kwaliteiten, hun accuratesse en  hun buitengewone natuurlijkheid.
Bij Metronome Technologie producten komt digitale jitter niet voor.

De modellen waar elektronen buizen worden gebruikt, onderscheiden zich nog verder door hun verfijnde hoge tonen en harmonische rijkdom.

Metronome

Dominque Giner begint in 1992 met het aanpassen van de dan verkrijgbare CD spelers. Het verbaast hem dat aan zelfs de als best bekend staande spelers nog zoveel te verbeteren valt. Dit leidt tot de introductie van de eerste Metronome Technologie geïntegreerde CD speler in 1994. Al in het volgende jaar komt het eerste losse transport beschikbaar. De ontwikkelingen gaan zeer snel bij Metronome en bestaande klanten laten telkens hun apparatuur door Giner verder ‘upgraden’.

In 1996 komt de eerste met elektronenbuizen uitgevoerde Metronome Technologie digitaal naar analoog converter, (DAC), op de markt. De reden is dat bij het allerbeste loopwerk ook de best mogelijke DAC hoort om het geheel te perfectioneren. Om het gewenste hoge niveau te behalen wordt de hulp ingeroepen Mr. Puigsech. Hij is bij Metronome Technologie verantwoordelijk voor de DAC en voedings elektronica.

Metronome

In 2001 begint het project dat moet leiden tot de beste CD speler die maar mogelijk is. De Metronome Technologie fabriek bevindt zich vlak in de buurt van de Franse militaire- en burgerluchtvaart industrie. Hier kunnen Giner en Puigsech de techniek vinden die ze nodig hebben. Het project Kalista moet werken met toleranties van minder dan een honderdste millimeter. Materialen als Delrin, Aluminium, roestvast staal en de kunststof metacrylaat zijn naar deze standaarden te bewerken. De voeten waarop de Kalista speler komt te staan zijn van het materiaal Delrin dat een uitstekende demping heeft. De voeding van de speler is geheel gescheiden van het eigenlijke loopwerk en bevat zeven verschillende regelniveaus en vijf transformatoren. Alle kans op elektronische ‘jitter’ wordt hiermee voorkomen.  De bij de Kalista horende DAC is opgebouwd rond een dubbele AKM 4395 omzetter en is uiteraard voorzien van een uitgangstrap met elektronenbuizen.

Metronome

Al de ervaringen die Metronome Technologie heeft opgedaan in het Kalista project komen terug in de overige modellen. Bijna alle types -- zelfs geïntegreerde spelers -- hebben een aparte voedingseenheid die gescheiden is van de speler zelf. Naast CD transporten, geïntegreerde spelers en DACs levert Metronome Technologie ook een 2 x 100 Watt eindversterker, monoblokken van 70Watt klasse A en een voorversterker met gescheiden voeding.


Prijzen en beschikbaarheid:

Alle Metronome Technologie producten worden in de Benelux door Aspera Audio verdeeld. Voor dealer adressen en prijzen kan contact worden opgenomen met Aspera Audio

Bezoek ons op de:

  • Brussels Hifi show – Sheraton hotel – Rogierplein – Brussel - 1 en 2 oktober - foyer
  • VAD show – 22 & 23 oktober 2005 – Veldhoven Nederland – kamer 40

EDITORS' CHOICE