NIEUWSB&W

Philips` mediacenter met HDTV

Redactie HiFi.nl | 02 september 2005 | B&W

(gezien op Internet)

Philips introduceert een versie van Windows Media Center die verbonden is met HDTV en komt met een digitaal kanaal tijdens het WK voetbal 2006. Dit heeft Philips aangestipt in de aanloop naar de IFA-tentoonstelling voor consumentenelektronica in Berlijn.

Philips komt met het voetbalkanaal ter ondersteuning van de tv-verkoop. Vooral HDTV moet een impuls krijgen van het voetbalkampioenschap, zei Rudy Provoost tijdens de IFA. Hij is bij Philips chef van Consumer Electronics. Philips sloot een contract met de Duitse tv-zender Première, die de WK-rechten heeft voor betaaltelevisie, om haar abonnees de voetbalwedstrijden gratis te kunnen aanbieden.

Ook in Nederland wil Philips dit aanbieden. Philips is volgens De Telegraaf in gesprek met de NOS maar ook met kabelbedrijven als UPC en Casema. De vier benaderde NOS-voorlichters waren niet bereikbaar voor commentaar, UPC zoekt nog uit hoe het zit. De woordvoerder van Casema: "We praten met Philips over hun producten voor connectiviteit in huis via de tv-kabel, zoals over set-top boxen en Windows Media Center. Over digitale tv-kanalen gaan de gesprekken niet."

De rechten voor het WK 2006 in Duitsland zijn in handen van de NOS, dus de wedstrijden komen open en onbetaald op de Nederlandse televisie. De vraag is of er zo veel exclusief is aan te bieden aan voetbal via een digitaal kanaal. Maar Philips wil in elk geval in veel landen met exclusieve, betaalde content de afzet van tv`s stimuleren.

Media Center
Philips komt met een nieuwe serie apparatuur om zowel over de kabel, satelliet als over internet (IP) onder meer tv-beelden op de HDTV en de pc te brengen. Dit past in het twee jaar geleden gelanceerde programma `Connected Planet`, dat tot nu toe weinig succes heeft. Zo is de afzet van de Streamium producten met wifi verbindingen in huis, tot op heden mislukt. Dat wilde Philips afzetten met nationale telecombedrijven als KPN, DT, Telecom Italia en BT.

Philips komt in oktober met haar Philips ShowLine, een pc voor thuisvermaak met onder meer tv en radio. Deze draait op Windows Media Center van Microsoft, heeft een 250 gigabyte harde schijf en een Intel processor.

MERK

EDITORS' CHOICE