NIEUWSB&W

Speciale HiFi Podcasts

Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Boston Audio Design kondigt vandaag hun nieuwe HiFi industrie podcast reeks aan. Deze reeks podcasts richt zich helemaal op high-end audio.

De podcasts hebben een interview vorm met ondermeer vragen van luisteraars. Iedere maand verschijnt er een 30-minuten durende podcast. De podcast kan óf automatisch worden opgehaald  of door middel van RSS óf handmatig vanaf de Boston Audio Design website. Alle podcasts zijn geheel gratis.

Boston Audio Design homepage voor HiFi Podcast

Het publiek krijgt de gelegenheid direct vragen te stellen aan vooraanstaande fabrikanten en persoonlijkheden in de audio industrie. Zodoende krijgen audio liefhebbers over de hele wereld de kans meer over de audio gemeenschap te leren en kunnen ze erin participeren. Door de podcasts ook via stations als Apple’s iTunes ter beschikking te stellen helpen de uitzendingen de audio hobby bij een breder publiek kenbaar te maken.

“Wij zijn verheugd deze gratis service aan de audio gemeenschap ter beschikking te kunnen stellen” zegt Austin Jackson, van Boston Audio Design. “Door een verbinding te vormen tussen de audio liefhebbers en de fabrikanten, zijn we in staat mensen te helpen om de innovatieve inzichten te begrijpen die achter bijzondere audio produkten schuil gaan.”

De eerste podcast verschijnt dit najaar en bevat een zeldzaam interview met de artiest en draaitafel ontwerper Simon Yorke van Simon Yorke Designs. Al 20 jaar lang zijn de met de hand gemaakte draaitfafels geliefd bij professionele archivarissen, de Library of Congres en wereldwijd bij audiofielen.

Tevens staan voor dit najaar interviews gepland met 47 Laboratory en Avantgarde Acoustic. 47 Laboratory is bekend door het maken van de Gaincard versterker, de PiTracer CD speler en het Myabi/47 Labs draaitafel element. Avantgarde Acoustic is wellicht de meest toonaangevende hoornluidsprekerfabrikant en hun producten hebben talloze prijzen gewonnen, waaronder de Stereophile Speaker of the Year.

Om vragen aan podcast gasten te stellen en op de hoogte gehouden te worden over de podcasts, bezoek dan de website http://www.boston-audio.com/podcast

Voor de podcasts is geen iPod noodzakelijk. De MP3 bestanden kunnen via een computer worden beluisterd of op een cd worden gebrand om ze later nogmaals te beluisteren.

Boston Audio is een fabrikant van audio accessoires. Hun Mat 1 draaitafel mat is gemaakt van pure koolstof en wordt wereldwijd door audiofielen geroemd. TuneBlocks, hun nieuwste product, zijn voeten voor apparatuur en vervaardigd uit pure koolstof. De bijzondere eigenschappen van de pure koolstof techniek zijn nu ook beschikbaar voor digitale bronnen en versterkers. De komende reeks podcasts die Boston Audio Design gaat uitzenden markeert de start van een serie gratis diensten die bedoeld zijn om de HiFi industrie bij een breder publiek te promoten.

MERK

EDITORS' CHOICE