NIEUWSSamsung

Drie EISA Awards Samsung


Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2005 | Samsung

(ingezonden mededeling)

Samsung Electronics heeft drie prestigieuze EISA-awards ontvangen. Samsung ontving de awards voor de LCD-TV (LE40M61B), het Home Cinema System (HT-P1200) en de draagbare multimediaspeler (YH-J70). De European Imaging and Sound Association (EISA) onderscheidde Samsung in deze categorieën tot `beste in Europa`, hiermee is wederom de toonaangevende positie van Samsung in consumentenelektronica bevestigd.

LCD-TV LE40M61B
De LE40M61B is Samsungs nieuwste 40 inch, flat-screen televisie, met een responstijd van slechts 8 ms. Deze uiterst dunne tv is prachtig gestroomlijnd en heeft een strak design met een hoogglanzende, zwarte behuizing. Hierin zijn de speakers geheel uit het zicht opgeborgen. De hoge contrastratio van 5.000:1, een kleurenbereik van 6,4 miljard en een resolutie van 1.366 x 768 pixels geven de kleurrijke beelden haarscherp weer. De toepassing van Samsungs gepatenteerde Super Patterned Vertical Alignment-techniek (SPVA) en de beeldoptimalisatietechnologie DNIe(tm) resulteren in een superieure beeldkwaliteit. Met een kijkhoek van bijna 180º zijn de beelden vanuit bijna elke kijkhoek zichtbaar.

Samsung

Home Cinema System HT-P1200
Voor het tweede achtereenvolgende jaar ontvangt Samsung een EISA-award in de categorie Home Cinema System. De nieuwe HT-P1200 beschikt over `s werelds eerste `USB Host Play Supporting Moving Picture` in een alles-in-één Home Cinema System. Het systeem, met een surround sound van 360º, is volledig uitgerust voor cd en dvd. Met de ingebouwde pc-style USB Host port kunnen ook DivX-films, MP3-muziek en JPEG-foto`s eenvoudig afgespeeld en bekeken worden. De High Definition Multimedia Interface (HDMI) zorgt voor verbinding met High Definition-beeldschermen, terwijl de ingebouwde Faroudja DCDi chip het videosignaal kan aanpassen, zodat bij verschillende resoluties gekozen wordt voor het beeldscherm dat in die situatie het meest optimaal is.

Samsung

MP3-speler YH-J70
De YH-J70 is een echte alleskunner. Deze nieuwste multimediaspeler kan verschillende muziek-, film- en fotobestanden afspelen, waaronder MP3, Windows Media Audio/ASF en Ogg Vorbis. De bijzonder krachtige multimediaspeler brengt niet alleen de hoogste kwaliteit muziek, film en foto  maar beschikt ook over een toepassing voor games en heeft een functie voor MPEG4 playback. De speler heeft een 1,8 TFT/LCD-monitor met 65.000 kleuren, is zeer compact en heeft een harddisk met een capaciteit van 20/30 GB, waarop 5.000 tot 7.000 nummers gespeeld kunnen worden.

Samsung

EISA-awards
De EISA-award is de meest prestigieuze onderscheiding in de Europese industrie van geluids- en beeldapparatuur. Bedrijven wereldwijd strijden jaarlijks om in aanmerking te komen voor deze onderscheiding. De European Imaging and Sound Association reikt jaarlijks een award uit voor het beste product in één van de vijf categorieën op het gebied van elektronica. De categorieën zijn onderverdeeld in: geluid, beeld, home theater, fotografie en mobiel. De jury bestaat uit ongeveer 50 journalisten van toonaangevende audio-, video- en fotomagazines uit 20 landen in Europa. Per categorie wordt gekeken naar de gebruikte technologie, het ontwerp, de gebruiksvriendelijkheid, de prijs-/kwaliteitsverhouding en de potentiële populariteit onder consumenten.

EDITORS' CHOICE