NIEUWSB&W

R`dam: 104 db op 100 meter hoogte


Redactie HiFi.nl | 13 augustus 2005 | B&W

Het leuke van in de stad wonen is dat er nogeens wat gebeurt. Zo ook vandaag bij de Dance Parade in Rotterdam.

Rond 12:00 uur kwamen de eerste vrachtwagens met daarop al dan niet geheel ontblote dansers, DJ`s en onduidelijke figuren ondersteund met per wagen toch zeker een 50.000 watt aan versterking het centrum in rijden.

Thunderdam!

Thunderdam!

Iedere wagen vertegenwoordigt een discotheek en op deze manier proberen ze klanten te winnen. Voor de doelgroep wordt inspirerende muziek gedraaid. Wij zijn typisch geen deel van de doelgroep, al zien we wel in dat de enige manier om deze muziek te be- dan wel overleven is op basis van enige chemische hulpmiddelen. Wij houden meer van natuurlijke hulpbronnen.

Maar hoe dan ook van bovenuit ons kraaiennest konden we de bonte stoet aanschouwen en meegenieten van de constante dreun.

Soms sta je bij een stoplicht en dan staat er een Kadett `Oembah" naast je. Je weet wel een Kadett van rond de 200 euro waar dan een `auto HiFi` set van 4.500 euro in zit met een digitale volume regeling; 0 Watt of 1000 Watt. Probeer je dan voor te stellen hoe het IN de Kadett klinkt. Nu dat effect kun je vandaag op de Coolsingel meemaken. De kopjes stonden leuk mee te rammelen in de kast en alle andere resonantie bronnen in huis konden makkelijk worden opgespoord. Om zelf nu nog iets te gaan draaien is niet echt verstandig.

De bijgesloten foto laat zien dat op 100 meter hoogte 104dB makkelijk werd gehaald. Moet je indenken wat het op straat niveau is....

Thunderdam!
Foto`s: Henk en Marja

Saillant detail: zie ook ik dit nieuwsbericht van 14 augustus 2000...

 

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »