NIEUWSB&W

Netwerk LCD Televisie

Redactie HiFi.nl | 31 juli 2005 | B&W

Juli, 2005 – BenQ, één van ‘s wereld belangrijkste producenten van LCD displays, en Mediabolic, één van de grootste leveraars van end-to-end software voor entertainment producten, hebben een groep high-definition LCD televisies geïntroduceerd met ingebouwde media player mogelijkheden.

BenQ

De BenQ Network LCD TV productlijn bestaat uit 11 verschillende modellen, variërend in omvang van 14 tot 46 inch en zal een on-board Ethernet poort bevatten met mogelijkheden voor wireless (802.11 a.b.g) connecties. Nu kan men naast TV ook toegang krijgen tot muziek, foto’s en video die opgeslagen zijn op de PC, NAS of andere servers waar dan ook in huis. Volgens The Discussion Group kan het integreren van een DMA (Digital Media Adapter) in de hedendaagse LCD televisies een extra 10 tot 15 procent net marge opleveren voor TV producenten.

“We zagen de marktpotentie voor netwerk TV oplossingen en hebben onze LCD TV zo gemaakt dat deze de krachtige Philips PNX1502 media processor en de Mediabolic’s DLNA-compliant player software kunnen gebruiken,” zegt Peter Chen, de vice-president en general manager van The Digital Media Business Group van de BenQ Corporation. “De BenQ Network LCD TV productlijn zal onze OEM klanten helpen hun eigen producten te differentiëren, omdat het hen de mogelijkheid zal geven gehele televisie sets te leveren met netwerk capaciteiten, niet slechts één of twee modellen.”

De BenQ Network LCD TV is een robuust, flexibel en geoptimaliseerde OEM oplossing waarbij televisie en home network samengebracht worden om een schitterende gebruikers ervaring te creëren. Nu kan men namelijk ook PC en Internet applicaties aan de hand van de afstandsbediening regelen, in plaats van met de muis of het keyboard. “Mede dankzij het wijdverspreide gebruik van breedband kunnen consumenten steeds meer eisen stellen aan hun persoonlijke entertainment,” zegt Chris Day, general manager en senior marketing director van de Advanced Media Processing Group van Philips Semiconductors. “De consument wil niet naar een computerscherm staren om foto’s of films te kijken; de consument wil relaxt televisie kunnen kijken in hun favoriete plek in het huis. Dit BenQ/Mediabolic product is een prima voorbeeld van een samenvoeging waarbij de wensen van de klant voorop staan.”

De BenQ Netwerk LCD TV kan de meeste formats en codecs verwerken. Ook kan het systeem uit de voeten met zowel SD (standard-definiton) en HD (high-definition). De Mediabolic software is getest met digital home interoperability standards, onder andere Universal Plug and Play (UPnP), Digital Living Network Alliance (DLNA), Intel’s Networked Media Product Requirements (NMPR), DRM technologies, en grote media formats. “Een van de belangrijkste kenmerken van dit nieuwe product is de flexibiliteit voor de consument,” stelt Daniel Putterman, president en CEO van Mediabolic. “De BenQ Network LCD TV levert de consument keuzes door het grote aantal codecs en formats dat wordt ondersteund, als ook door de grote variëteit in schermgroottes. Met Mediabolic en Philips kan BenQ OEMs een premium, ready-to-go netwerk TV oplossing bieden voor een lage prijs.”

Vertaling GerJan vd Kamp

 

MERK

EDITORS' CHOICE