NIEUWSArcam

nieuwe Arcam FMJ producten


Redactie HiFi.nl | 21 juli 2005 | Arcam

(ingezonden mededeling)

Arcam introduceert twee nieuwe producten in de succesvolle FMJ lijn; de CD36 cd-speler en een modulair opgebouwde voorversterker onder de naam C31.

FMJ CD36

De afgelopen 20 jaar heeft Arcam een zeer constante lijn ‘award winning’ cd spelers geproduceerd. Al deze ervaring heeft nu geresulteerd in de best presterende Arcam cd speler tot nu toe. De CD36 vormt de optelsom van alles wat Arcam heeft geleerd over cd weergave. De zeer ingrijpende wijzigingen in de voedings- en stuurelektronica staan garant voor een nog muzikalere weergave met een ongekende detailrijkdom die alle voorgaande Arcam ontwerpen overtreft. De bewezen upsampling techniek en de toepassing van 4 Wolfson DAC’s per kanaal zorgen ervoor dat de CD 36 tot de beste cd spelers ter wereld behoort.

Arcam FMJ CD36

Het toepassen van 4 laags printplaten, extreem nauwkeurig kloksignaal en volledig gescheiden en mechanisch gedempte voedingstransformatoren zijn de belangrijkste eigenschappen van deze nieuwe CD 36. Het mechanische ontwerp is gebaseerd op de Accousteel techniek die mechanische trillingen op kritieke plaatsen dempt en isoleert van de gevoelige elektrische circuits. De voordelen van het toepassen van al deze technieken resulteert in een ongeëvenaarde cd weergave in zijn prijsklasse en daarboven…
 

FMJ C31

Met bijna 30 jaar ervaring in het ontwerpen van hifi audio systemen heeft Arcam wereldwijde erkenning en respect geoogst op het gebied van muzikale prestaties van deze producten. De nieuwe C31 is de exponent van alle kennis en ervaring die Arcam heeft opgedaan bij het ontwerpen van stereo weergave apparatuur. Als de C31 wordt gecombineerd met de P1 mono eindversterkers ontstaat er een Arcam versterkerreferentie die in staat is om het meest complexe en veeleisende bronmateriaal natuurgetrouw en muzikaal weer te geven.

Arcam FMJ C31

Het ontwerp van de C31 blinkt uit door een eenvoudig, nauwkeurig en schoon signaal traject. De ingangen worden geschakeld door reed relais die de compromissen van het gebruik van conventionele relais volledig elimineren. De Burr Brown volumeregeling garandeert een jarenlange nauwkeurige en probleemloze werking.

Uiteraard is er bij de aansluitingen de grootst mogelijke flexibiliteit betracht. Bij het gebruik van langere kabels naar de eindversterker(s) kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een gebufferde RCA uitgang. Er zijn 5 ingangen op lijn niveau beschikbaar plus een tweetal onafhankelijke tape monitor aansluitingen. Bovendien is er ook een optionele MM/MC phonostage leverbaar.

EDITORS' CHOICE