NIEUWSB&W

Samenwerking Meridian en Faroudja


Redactie HiFi.nl | 07 juli 2005 | B&W

(gezien op het Internet)

Meridian, één van ‘s werelds pioniers op het gebied van audio technologie (oa. MLP compressie in DVD-A), mag Faroudja’s video processing wereldwijd gaan promoten.

Faroudja, onderdeel van Genesis Microship Inc., is een technologische firma welke reeds een Emmy-award heeft gewonnen. Ze hebben de meeste faam behaald door, al meer dan een decennium geleden, de eerste “line doubler” voor Home Theater op de markt te brengen. Met deze nieuwe overeenkomst worden superpower audio en superpower video gecombineerd. Faroudja zal niet langer producten onder haar eigen naam fabriceren, maar zal zich geheel richten op het afstemmen van haar producten op Meridian materiaal.

Momenteel is de interesse in de eens zo populaire “black box” video processors – een paradepaardje van Faroudja - sterk afgenomen. Naast de Meridian G Series en 800 producten, mag de high end home theater fan binnenkort ook cost-no-object video processing verwachten voor hun andere DVD-spelers en AV-preamps. Denk hierbij aan het scalen van traditionele 480i naar 1080p, met de kwaliteit zoals men verwachten mag van Meridians audio upscaling en reproductie.

Deze overeenkomst is eigenlijk heel logisch als men kijkt naar Meridians distributienetwerk: reeds een groot percentage van haar dealers verkopen ook high end video producten. Traditionele audio bedrijven die vast blijven houden aan audio-only modellen groeien minder snel dan degenen die zowel audio als video aanbieden in deze op HDTV gestoelde home theater wereld.

vertaling: GerJan vd Kamp

MERK

EDITORS' CHOICE