NIEUWSB&W

Introductie Linn Artikulat


Redactie HiFi.nl | 19 juni 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Dat het oog ook wat wil, heeft Linn importeur Malcolm Latham erg goed begrepen. In het zeer sfeervolle wooncentrum Co van der Horst te Amstelveen werd namelijk op donderdag 19 mei jl. het nieuwste Linn luidspreker systeem geïntroduceerd: de ARTIKULAT.

Linn Komponent en Artikulat

De ARTIKULAT is een geweldig klinkend nieuw luidspreker systeem dat een indrukwekkende prestatie combineert met een zeer luxueuze uitstraling. Het ARTIKULAT systeem bestaat uit vier aparte, qua geluid en esthetiek op elkaar afgestemde luidsprekers die de meest recente, door Linn ontwikkelde, technologie behuizen waaronder actieve servo bass, de ‘3-K Driver Array’ en de nieuwe Linn CHAKRA hoog efficiente eindversterking die terug te vinden is in de actieve versies van de drie full-range modellen uit de ARTIKULAT serie. Het was ook deze actieve versie die wij te horen kregen tijdens de presentatie. Zoals ieder meubelstuk in het wooncentrum Co van der Horst op exact de juiste plaats staat en de bank een uitstekende balans heeft gevonden met het vloerkleed, zo was het ook met de muziek. Ieder instrument en iedere stem vond precies de juiste plaats en ze speelden in een perfecte harmonie. Een onvergetelijke ervaring waarbij het dit keer niet nodig was om je ogen dicht te doen om intens te kunnen genieten van de muziek.

Linn Komponent en Artikulat

De CHAKRA eindversterking die gebruikt wordt in het ARTIKULAT systeem is aanvankelijk ontworpen voor een aantal nieuwe eindversterkers die in de loop van dit jaar gelanceerd zullen worden. De CHAKRA-topologie maakt gebruik van een reeks grote bipolaire transistors als ‘boosters’ rond een monolitische  versterker-IC. Linns uitvoering van de overgang van monolitisch naar bipolair is uniek en levert een geweldige prestatie.

Linn Komponent en Artikulat

Naast het fantastische maar ook prijzige ARTIKULAT systeem, liet Linn distributeur Latham ook alvast de KOMPONENT serie horen. Deze serie is vanaf eind deze zomer te beluisteren bij iedere Linn dealer en ook hier kunnen we niet anders dan beamen dat deze luidsprekers qua design en geluidsprestaties een fantastische luisterervaring realiseren. Bovendien is de prijs erg toegankelijk. De complete set voor-, achter- en center luidsprekers plus subwoofer zal iets minder dan 5.000 euro gaan kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE