NIEUWSLeben

Leben op NL markt


Redactie HiFi.nl | 23 mei 2005 | Leben

Leben

(ingezonden mededeling)

Audiolijn prijst zich gelukkig de heel bijzondere versterkers van het Japanse merk Leben op de Nederlandse markt te kunnen brengen. De Leben versterkers zijn ontwikkeld door Hyodo, uit Japan.

Hyodo was vroeger beroepsmusicus, maar in Japan vooral bekend in de audiowereld. Hij heeft namelijk een jarenlange ervaring in het ontwerpen van beroemde High End versterkers bij Luxman. Hyodo wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde ontwikkelaars van buizenversterkers.

LebenLeben is in de eerste plaats bekend vanwege de productie van power transformatoren, schakelaars e.d. De productie van versterkers is een “bijproduct”, op de markt gebracht vanwege de oude liefde van Hyodo voor dit soort apparatuur. Hyodo verkeert binnen Leben namelijk in de luxe positie alleen versterkers op de markt te kunnen brengen waaraan hij zelf plezier beleeft. Als technicus, maar vooral als musicus. Die bevlogenheid leidt tot resultaat en er is in Japan zelfs een Leben fanclub. Een populaire versterker in de Leben reeks is de CS-300, een buizenversterker op basis van de bekende Sovtek EL 84 in push pull uitvoering, waarvoor Leben in 2004 de Audio Excellence Award voor de beste geïntegreerde versterker heeft ontvangen.

Specificaties van de CS-300: 2 x 12 W op basis van 4 x EL84 Sovtek buizen. De buizenenthousiast kan deze ook eenvoudig en goedkoop uitwisselen tegen bijv. de JJ EL84. De versterker is uitgerust met een auto-bias, is geschikt voor voor 4,6, of 8 ohm speakers en heeft een draaischakelaar voor een versterkte laag weergave (0, +3 of +5db). Opvallend is het retro uiterlijk. De CS 300 doet sterk denken aan een jaren-70 versterker.

De Leben CS-30 kost 2025 euro.

Meer informatie
Audiolijn brengt Wiener Lautsprecher Manufaktur, Reference 3A en Leben op de markt. Zie www.audiolijn.nl of bel 0412-453706.

EDITORS' CHOICE